‘İNAT’ İÇİN İNAT ETTİ

TİP’de parti binasında kalan kedi İnat bazı yöneticiler tarafından istenmeyince kriz çıktı. Yağmur Yalçın’ın çağrısı ile geçici yuva bulundu. İnat şimdi kalıcı ailesini arıyor. 

 

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili kamuoyunda tartışmalar sürerken TİP Denizli İl Örgütü bürosundaki engelli kedi ile gündeme geldi. 

Daha önce TİP’in Denizli’de Milletvekili Adayı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Avukat Yağmur Yalçın sosyal medya hesabından, parti yöneticileriyle arasında geçen ‘kedi’ sorununu paylaştı. 

ENGELLİ KEDİNİN BÜRODAN GİTMESİNİ İSTEDİLER

Yalçın’ın sosyal medyada paylaşımı ile partide kedi krizi yaşandığı ortaya çıktı. Parti binasında kalan İnat’ın alınmasını isteyen yönetici ile kediyi getiren Yalçın arasındaki gerilimin mesajlara yansıdığı görüldü. 

Yalçın’ın paylaşımında il yöneticisinin “Yağmur merhaba, il kongresine kadar il yönetimi sorumluluğunu alan komitenin geçen cuma günü toplantıda büro düzeni ile ilgili kararlar aldı. Kararlardan biri de büroya senin getirdiğin bir süredir büroda yaşayan kedinin büroda olmaması gerektiği ile ilgili. Büroda gün içi sıcaklık zaman zaman 40-45 dereceyi bulmakta hayvan zor durumda kalmakta, ayrıca bazı yoldaşlarımızın alerjisinin olması da onlar için sağlık tehdidi oluşturmakta. Kediye yeni bir yaşam alanı bulup hafta sonuna kadar bürodan alırsan seviniriz” denildiği görüldü. 

“SOKAĞA ATACAKSA, BUNU BEYAN ETSİN”

Yalçın ise il yöneticisine “İnat gayet iyi abi. Hafta sonuna kadar da yuvalanması imkansız. İl komitesi kediyi sokağa atacaksa, bunu beyan etsin. Sağlık tehdidi bahanesi de iyiymiş. Almıyorum kediyi. Sokağa atın bakalım. Neler olacak görelim birlikte” sözleriyle yanıt verdi. 

“YUVASI OLAN YERDEN ALINMASI SOKAĞA ATMAK DEĞİLSE NEDİR?”

Konuyla ilgili yayınlanan mesajlaşmaların ardından Yağmur Yalçın konuyla ilgili “Türkiye İşçi Partisi İl Örgütü’nün İnat konusundaki kararı bir önceki mesajda okudunuz. Türlü bahanelerle alınan bu karar bölge sorumlusuna göre sokağa atma kararı değilmiş. Yeni bir yaşam alanı bulunması kararıymış. 6 aydır mutlu ve sağlık şekilde yuvası olan yerden alınması sokağa atmak değilse nedir? Takdiri sizlere bırakıyorum. Lütfen İnat’a Denizli içinden yuva bulalım” dedi.

yağmur yalçın

“HESAPLAŞACAĞIZ”

Yalçın sahiplendirme çağrısının ardından engelli kedi İnat’a geçici yuva bulduğunu duyurduğu paylaşıma “Sana bunu yaşatanların yanına kalmayacak. Hesaplaşacağız.” sözlerini not düştü.

KEDİNİN MASRAFLARINI ÜSTLENDİ

Engelli kedi İnat hala Denizli’de kalıcı yuvasını bekliyor. TİP’li Yağmur Yalçın, İnat’ın daha önce kediler için ölümcül bir hastalık olan FIB hastalığı için tedavi görüp sağlığına kavuştuğunu söyleyerek kedinin ömür boyu tüm masraflarını kendisinin karşılayacağını belirtti.