SEÇİMDEN ÖNCE 100 KİŞİ İŞE ALINMIŞ

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, seçimden çok kısa süre önce belediyeye 100’e yakın personel alımı yapıldığını, bu personelin çoğunun ise atıl durumda olduğunu açıkladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Kınıklı Mahallesindeki Pamukkafe'de basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Belediye de kaç kişinin çalıştığı ve personel çıkarmanın olup olmayacağı sorulan Ertemur, toplamda memurlarla birlikte bin 280 personellerinin olduğunu ifade etti.

BİR MASADA OTURMUŞLAR…

Ertemur, "Seçimden önce özellikle ben işçi çıkarmamayı, özenle söylemiştim. Ama şu anda karşımıza çıkan şey, seçimden 15-20 gün önce yaklaşık 80-100 kişiye yakın personel alınmış içeriye ve bu personellerin çoğu da atıl duruyor.

Yani bir masaya oturmuşlar ve yaptıkları başka hiçbir şey yok. Şu ana kadar zaten bizim böyle bir düşüncemiz de olmadı ama karşımızda ciddi anlamda bir bütçe açığı var.

Sonuçta bu para Pamukkale halkının parası... Ben bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum, en iyi şekilde Pamukkale halkının hak ettiği hizmeti onlara sunmak istiyorum. Çünkü onlar bize güvendiler, belediye başkanlığı koltuğunu bize verdiler. Dolayısıyla biz de onların haklarını her alanda, her yerde koruyup kollamakla mükellefiz" ifadelerini kullandı.

BORÇLARIN ASILMASI TARAFTARI DEĞİLİM

Ertemur sözlerini şöyle sürdürdü:”Ben belediyeye geldiğim günden beri şunu söyledim. Bana çok şeyler söylendi, 'İşte bütün borçlarını asın, herkes görsün.' Ama ben halkın umutsuzluğa kapılmasına asla gönlüm razı olmadı. Ben hiç kimseye ne borç edebiyatı yaptım, ne borçla ilgili bir şey söyledim. Dedim ki bu içimizde kalacak, biz bunu düzelteceğiz. Ama bir araya geldiğimizde aktardığımız şeyler var. Nasıl bu borçları çözeceğiz? Tabii ilk etapta insanın aklına personel çokluğu geliyor, çıkartılsın. Onu da düşünüyoruz. Zaman dilimi içerisinde neler yapabiliriz, bakacağız. Şu anda bir düşüncemiz yok”

SGK'YA BORÇ

Belediyelerin SGK'ya borçlarının kaynağında ödenmesinin gündemde olduğu ve bu bağlamda 31 Mart'tan önce Pamukkale Belediyesi'nin SGK'ya borcu sorulan Ertemur, "Sayın Cumhurbaşkanımız tabii ki 'yok öyle 25 kuruşa simit' diyor ama önce gelsin kendi belediyeleri kontrol etsin derim. Bizim şu an tahmin ediyorum 28 milyon lira SGK borcumuz var. Yani onu biz üç ayda yaptık zaten, üç ay önce yoktu. Biz üç ayda geldik 28 milyon lira borç yaptık.

Onu da bildirdik zaten Sayın Cumhurbaşkanımıza. Olan şu; önümüzde bir borç tablosu var. Bunu biz hiçbir zaman da hepiniz de biliyorsunuz sokağa çıkıp da dert yanmadık. Ama gündeme geldiği için diyorum, 'yok öyle 25 kuruşa simit, herkes borcunu ödesin' derken bir düşünmesi gerekir Sayın Cumhurbaşkanının diyorum. Yani biz belediyelerin tamamını AK Parti'den aldık, CHP'den de teslim almadık. Kendisi de bunu biliyor, kendisi de bu işin içerisinde. Tahmin ediyorum bugün 96 milyar lira borç varmış herhalde belediyelerin SGK'ya, bu borcun tamamı AK Parti'den gelen borçlar, yani onun iktidarında gelen, onun yönetiminde gelen belediye başkanlarının yaptığı borçlar. Bizim değil. Bizim hiç borcumuz yok, hepsini ödüyoruz” diye konuştu.