GÜN GEÇMİYOR Kİ AÇIKLARI ÇIKMASIN!

CHP İl Başkanı Horzum, iktidara seslendi “Hizmetlerimizin önüne geçemeyeceksiniz. Sizin 25 yılda biriktirdiğiniz borçları biz 25 ay içinde bitiririz” dedi. Belediye hesaplarını inceleyip suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti; “Gün geçmiyor ki bir açıkları, bir falsoları çıkmasın” diye konuştu. Horzum, CHP’li belediyelerin hayvanları katletmeyeceğinin altını çizdi.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ile Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri basın toplantısında Denizli ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Paris Olimpiyatlarına katılan ve madalya alan sporcuları tebrik eden Horzum, olimpiyatlara CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun beraber katılmasından birilerinin rahatsız olduğunu, bunlara karşı yapılan açıklamaların talihsiz olduğunu kaydederek, "Biz Türk halkının olduğu her yerde her zaman onlara destek için yanlarında olduk, bunlar sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

YASAKLARA SON VERECEĞİZ

"Kalkmışlar bize milliyetçilik dersi veriyorlar" diyen Horzum, "Evet siz milliyetçiliği siz sporcularımızı, siz halkımızı, siz ulusumuzu o düzensiz göçmenlere sarıldığınız gün zaten unuttunuz. Ama buz unutmadık, bundan sonra da halkımızla beraber hareket etmeye devam edeceğiz. 2000 yılların başlarında 3Y ile geldiler, dediler ki yolsuzluklara son vereceğiz, yasaklara son vereceğiz, yoksulluğa son vereceğiz. Ama daha birkaç gün öncesine kadar sosyal medyayı yasaklayan kısıtlayan hatta ortadan kaldıran Instagram'da yaptıklarını biliyoruz ama bunu neden yaptılar? Öncelikle doğalgaza getirdikleri yüzde 38 zam konuşulmasın, duyulmasın, gündem yaratılmasın diye, asgari ücretliye vermeleri gereken zammı vermedikleri bilinmesin diye. Bunun yanında özellikle tarım sektöründeki üreticilerimizin feryatları figanları zarar ettikleri görülmesin diye bunları kapattılar ama çok fazla dayanamadılar. Çünkü bunların artık kıblesi de dini de imanı da para olmuş. Instagram'ın bir günlük kapatılmasının maliyeti Türkiye Cumhuriyetine 1.9 milyar lira. O yüzden de fazla dayanamayıp açtılar" diye konuştu.

HİZMETİN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ

Devletin kaynaklarını sorumsuzca harcayanlara 31 Mart'ta halkın cevap verdiğini ve CHP'ye güvenerek belediyeleri teslim ettiğini ifade eden Horzum, "31 Mart'ta halk dedi ki bunlara siz bir kenara çekilin, hunharca devletin kaynaklarını bu halkın kaynaklarını harcıyorsunuz. O yüzden de biz CHP'ye güveniyoruz, CHP'li belediye başkan adaylarını destekliyoruz dediler ve halkımıza da teşekkür ediyorum, gerçekten teveccühlerini aldık ve yerel iktidarın sahibi olduk. Yerel iktidarın lideri Sayın Özgür Özel'dir. Bizim elimizi kolumuzu bağlamak adına, bu halk hizmete ulaşmasın diye kendi çeyrek yüzyıla varan iktidarları döneminde ödenmeyen kamu borçlarını başta SGK olmak üzere güya bizi sıkıştırdı. 25 yılda sizin biriktirdiğiniz borçları en geç 25 ay içinde biz öderiz, hiçbir kamuya da hiçbir şekilde borcumuz kalmaz. Bu Ali Cengiz oyunlarıyla bu indire gandilerle emin olun bizim hiçbir şekilde hizmetimizin önüne geçemezsiniz. CHP tarafından yönetilen belediyeler hizmetlerini en iyi şekilde sizin önümüze taş koymanıza, sizin istememenize rağmen hizmetleri en iyi şekilde vermeye devam edeceğinden hiç kimsenin hiçbir şekilde şüphesi olmasın. Sayın genel başkanımızın da söylediği gibi yerel iktidarımızda hiçbir zaman hattı müdafaa yok, sathı müdafaa vardır. Bu satıh da tüm vatandır. Bayrağımızın dalgalandığı her tarafta hizmetlerimizi vermeye devam edeceğimizden emin olun."

GÜN GEÇMİYOR Kİ AÇIKLARI ÇIKMASIN!

TARIMDAKİ SIKINTILARI HATILATTI

Tarım üreticilerinin çektiği sıkıntıları bildiklerini ifade eden Horzum, "Onların şu anda gübre mevsimi geliyor, ekim mevsimi geliyor. Ekime doğru gübreye gelen zamların, ilaca gelen zamların, tohuma gelen zamların da emin olun farkındayız. Biz her zaman olduğu gibi dün olduğu gibi bugün de yarın da üreticimizin tarımın yanında olmaya devam edeceğiz.

Son dönemde uygulanan vergi kararlarını ve enflasyon muhasebesi uygulamasını eleştiren Horzum, "İngiliz mantığıyla Türkiye'yi yönetmeye, vergi toplamaya kalkıyorsunuz ama Türkiye'nin geliri bellidir, Türkiye'nin yaşam standartları bellidir" dedi.

DENİZLİ’DE HAYVAN KATLEDİLMEYECEK

Hayvanlar konusunda bir katliam yasası çıkarıldığını vurgulayan Horzum, "Yürütmeyi durdurmak için müracaatımızı yaptık. Ama bunu şuradan söylüyorum ki Denizli'de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu olmak üzere diğer ilçelerde yönettiğimiz 15 belediye başkanımız da aynı görüştedir, Denizli'de hiçbir hayvan katledilmeyecek, hiçbir hayvan öldürülmeyecek, onlar yaşatılmaya devam edilecek, yaptırımı ne olursa olsun bedeli ne olursa olsun bunu ödeyeceğiz. Ama hiçbir sokak hayvanımızı emin olun onların istediği şekilde katliama tabi tutmayacağız, öldürmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR’E YANIT VERDİ

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör'ün Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'na dil uzattığını, hizmetlerine söz söylediğini anlatan Horzum, "Yaklaşık 2004 yılından bu yana geçen 20 yıldır bu belediyeyi siz yönetiyorsunuz, resmen Denizli'yi siz yönetiyorsunuz, birçok ilçe dahil. O zaman sormak aklına gelmeyen birçok şeyi şimdi bize soruyor. Buradan açık davetimdir, bize her türlü soruyu sorabilir, her türlü kafasını karıştıran işlemi gelip konuşur. İster televizyon karşısında konuşalım ister basın önünde konuşalım, isterse davet etsin ben gideyim isterse davet edeyim o gelsin, her türlü sorusuna biz açığız. Çünkü biz ekşi yemedik karnımız ağrımıyor. Bizim alnımız açık başımız dik” ifadelerini kullandı.

ARAÇ KİRALAMA KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Horzum sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesinin ihaleye çıkmış olduğu üç araç ihalesinde aynen şunu söylüyor, diyor ki belediyenin önüne dizdiniz, israf dediniz şimdi siz de ihaleye çıkıyorsunuz. 20 yıldır belediyeyi yöneten sensin il başkanı sensin. Sen nasıl bir il başkanlığı yaptın, hiçbir şeyden habersiz mi yaşadın? Belediyenin birçok iş makineleri de hizmet araçları da kiralık olarak alınır. Sizin döneminizde 503 araç kiralanmış ki bu 503 aracın özellikle özel araç diye hususi araçlar diye adlandırdığımız araçların kimlerin altına verildiğini hepiniz biliyorsunuz, gaz beton hikayelerini hepiniz biliyorsunuz. Seçim döneminde belediyeye fatura edilip de partinize gelen yemeklerin bedelini bu halkın ödediğini siz biliyorsunuz. Siz çıktınız 503 araç ihalesine. Biz araçların fazlasını özellikle partiye peşkeş çekilen, birilerine peşkeş çekilen, milletvekillerinin emrine verilen araçları bir kenara bıraktık, biz çıktık 456 araç ihalesine toplam. Buradaki fark işte o bizim sizlerin birilerine peşkeş çektiğiniz araçları tekrar ihaleye çıkmamız, o araçların bedellerini ödememek adına geri kendilerine iade etmemizden kaynaklıdır”

GÜN GEÇMİYOR Kİ AÇIKLARI ÇIKMASIN!

GÜN GEÇMİYOR Kİ AÇIKLARI ÇIKMASIN

Belediyelerde önceki dönemlere ilişkin de konuşan Horzum; “Gün geçmiyor ki bunların belediye hesaplarını incelediğimizde bir açıkları bir falsoları çıkmasın ama emin olun bu konuda çalışmamız son derece ciddi bir şekilde devam etmekte zaman zaman basına da yansımakta savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Çünkü desturumuz şu; biz fakirin fukaranın, garibin, gurebanın hiç kimsenin hakkını yandaşlarımıza ya da birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Biz Denizli'nin parasını Denizli halkının emrine sunacağız, Denizli halkının emrine sunarken de sosyal adaleti sağlamak adına sizin bozduğunuz o gelir dengesini düzeltmek adına nerede bir yoksul vatandaşımız varsa nerede bir gariban vatandaşımız varsa onları bulup onlara yardımda bulunacağız ve maalesef sosyal demokrat anlayışımızda bizim övüneceğim şey gün gelir yardıma muhtaç vatandaş bulamazsanız bununla övünürüz. Bizim iddiamız bu" ifadelerine yer verdi.

GENEL SEÇİMLER YAKIN

Genel seçimlerin yakın olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Horzum, "Emin olun bu ülke erken seçime gidecektir. Çünkü emeklisi perişan, işçisi perişan, sanayicisi perişan, ziraat tarım hepsi perişan bu perişanlıkta bunlar daha fazla duramayacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin seçim vaatlerini yerine getirmediğine ilişkin de eleştiriler olduğuna işaret eden Horzum, "Biz her türlü verdiğimiz sözün arkasındayız. Öncelikle bayramlarda taahut etmiş olduğumuz emekli ikramiyesini verdik, bundan sonra vermeye devam edeceğiz. Suda indirim dedik ve kucağımızda bulunduğumuz 12 milyar TL borca rağmen suda indirimi de yaptık. Emin olun Sayın Güngör bu kadar enkaz bırakmasaydın bu kadar borç batağına sokmasaydınız belediyeyi çok daha fazla biz bu halkımıza indirim de yapar yardımda da bulurduk ama asla çıkıp da bu borçların üzerine tepinip siyaset de yapmayacağız. Her ne kadar zor olursa olsun bu borçları da ödeyeceğiz halkımıza yardım etmeye, halkımızın refahını artırmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.