BAKANLARA TEŞEKKÜR EDECEKTİM YAPTIKLARI BİR ŞEY BULAMADIM

CHP Denizli Milletvekili Arpacı, AK Partili milletvekillerinin konuşmalarına başlarken bakanlara teşekkür etmelerine atıfta bulunarak; “Bakanlara teşekkür edecektim fakat Denizli’de yaptıkları bir hizmeti bulamadım” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı; TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri ortak basın toplantısında Denizli ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Denizli için her alanda çalışmaya ve Denizli’ye katkı koymaya gayret ettiklerini belirten Arpacı “Denizli’nin daha güzel bir noktaya gelebilmesi için, Denizli milliyetçisi, Denizli milletvekili olarak çalışma yaptık. Ülkemizin daha iyi noktalara gelmesi için elimizden gelenin fazlasıyla mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞIN FAYDASINA KONULAR GÜNDEME BİLE GELEMEDİ

Bir sene boyunca TBMM'de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Arpacı, "İkinci yasama yılında 50 uluslararası sözleşme ve 70 kanun teklifinin yasalaştı. Toplam 924 saatlik mesaide inanın vatandaşa vergi ceza ve kısıtlama yasak getirmek dışında hiçbir şey yapmadık. Peki yandaşa ne yaptık? Yandaşa ise bol bol vergi muafiyeti getirdik, kıyak düzenlemeler getirdik ve bazı zorunlulukları da kaldırdık. Yani bu iktidar her zaman yaptığı gibi vatandaşa zulüm, yandaşa da kıyak yapmaktadır. Maalesef muhalefet olarak birçok kanun teklifi soru önergesi getirdik fakat ne yazık ki; çoğunluk demokrasi dediğimiz AK Parti ve MHP oylarıyla vatandaşın faydasına olan birçok kanunu Meclis gündemine dahi getiremedik" diye konuştu.

DOĞRU DÜZGÜN BİR YASA YAPILMADI

Yerel seçimlerden sonra Türkiye'nin faydasına olacak kanunların hiçbirinin Meclis gündemine getirilmeyip doğru düzgün bir yasa yapılmadığını ifade eden Arpacı, "Bol bol uluslararası sözleşme getirdiler. Normalde bir iki saatte bitecek sözleşmeler, anlaşmalar günlerce uzatıldı. TBMM çatısı altında biz muhalefet olarak, grup başkan vekillerimiz ve parti olarak hep itiraz ettik. Dedik ki; ‘Gelin tekstilin sorunlarını, emeklinin sorunlarını, ülkenin sorunlarını konuşalım. Vergi yasalarında değişiklik yapalım.' Ama ne yaptılar? Meclisi çalıştırmayıp, Türkiye’nin faydasına olacak kanunları getirmediler. Ta ki, Temmuz dönemine kadar" dedi.

Temmuza kadar 3,5 ay hiçbir şey getirilmeyen Meclis'e çok önemli 6 yasanın 15 gün içerisinde getirildiğini vurgulayan Arpacı, Meclis'te ve kamuoyunda konuşulmadan, istişare yapılmadan oldubitti ile 10 gün içinde geçirilmek istendiğini kaydetti.

Sokak Hayvanları Yasası'nın hafta sonunda Meclis’e ziyaretçi yasağı konularak tüm mücadelelerine rağmen geçirildiğine işaret eden Arpacı, "CHP Genel Başkanımızın da belirttiği gibi ülkemizde de, Denizli’mizde de bu yasa hiçbir CHP’li belediyede uygulanmayacak. Ayrıca yasanın iptaliyle ilgili biz bu konuyu Anayasa Mahkemesine götürüyoruz. Biliyorsunuz ki, bazı illerde maalesef hayvan mezarları ortaya çıktı. Hayvanların katledildiğini gördük. Bizim partimizin dışında belediye başkanlarına uyarımız, Anayasa Mahkemesi karar vermeden bu yasayı uygulamamaları. Çok ciddi sonuçları olacaktır” diye konuştu.

BAKANLARA TEŞEKKÜR EDECEKTİM YAPTIKLARI BİR ŞEY BULAMADIM

TARIM BAKANINA ELEŞTİRİ

Denizli’nin en önemli problemlerinden birinin tarım olduğunu ifade eden Arpacı, "Geçen hafta biz de sosyal medyadan gördük. Tarım Bakanı Denizli'ye geldi ve ziyaretlerde bulundu. Araştırdım ne yaptı diye. Bürokratik ziyaretlerde bulunmuş, AK Parti il Başkanlığını ziyaret etmeyi de ihmal etmemiş. Ama bir Denizli milletvekili olarak bizlerin haberi olmadı. Keşke haberimiz olsaydı Denizli’nin tarımla ilgili gerçeklerini bir de bizden dinleseydi. Hadi bizden dinlemedi Acıpayam‘a geldi. Acıpayam‘da bir karpuz tarlasına girmemiş, ayağı toprağa basmamış, orada hayvancıkla uğraşan birçok vatandaşımız var, halini hatırını sormamış. Leblebicilerin sorunlarını, tütün diken çiftçilerin sorunlarını dinlememiş. Sarayköy’de pamukçular ne yapıyor, Buldan'da, Güney'de, Bekilli'de, Çal'da bağların durumu nedir sormamış. İşte ne yazık ki halktan kopuk AK Parti politikalarının vücut bulmuş halini Tarım Bakanının ziyaretinde de görmüş olduk. Gönül isterdi ki Denizli’de daha çok vakit geçirsin, insanların sıkıntılarını dinlesin, bir köy kahvesinde bir çay içip en azından hal hatır sorsun. Ama ne yazık ki bürokratik ziyaretler dışında bir faaliyetini göremedik. Kendisi yakın zamanda Meclis'e gelecek Tarım Bakanlığının bütçesi geçirilirken. Orada kendisine de bu soruları soracağım, Denizli üreticisi için, Denizli çiftçisi için ne yapacağını kendisine soracağız.

DENİZLİ İÇİN 6 KANUN TEKLİFİ

Denizli milletvekili olarak bir yılda Meclis’te gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Arpacı, "Denizli için 6 kanun teklifinde bulundum, 10 tane meclis araştırma önergesi sundum. Bakanlıklara da Denizli’nin her ilçesi ve merkezi ile alakalı 40 soru önergesi verdim. Ne yazık ki 16 tanesi hiç cevaplandı. Hükümetin uyguladığı en büyük problemlerden bir tanesi de soru önergelerini cevaplamamak. Bunlardan bir tanesini örnek vereyim, Sarayköy‘de jeotermal alanda patlama oldu, uzun süre de kontrol altına alınamadı. Üç bakanlığı ilgilendiren bu konuyla alakalı hem Sağlık Bakanlığına hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na hem de Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı’na sordum" dedi. Enerji Bakanlığının verdiği teknik cevabın dışında soruların yanıtsız kaldığını kaydetti.

"YAPTIKLARI HİÇBİR ŞEY BULAMADIM"

Bütçe konuşmalarında diğer şehirlerden başka muhalefet milletvekillerinin konuşmalarına gelen Bakanlara teşekkür ederek başladığına işaret eden Arpacı, "Diğer şehirlerden arkadaşlar herhangi bir bakana geldiğinde sözlerine ilk önce teşekkür ederek başlıyorlar, illerine yapılan yatırımlardan dolayı ve ihtiyaçlarını söylüyorlar. Ben de düşündüm, gelen bakanlara teşekkür edeyim istedim, Denizli için yaptıklarından dolayı. Ama inanın hiçbir şey bulamadım" dedi.

Denizli'nin en büyük problemlerden birinin de Devlet Hastanesi olduğunu dile getiren Arpacı, "Her gece en az beş tane telefon alıyorum yoğun bakım hastaları yoğun bakımda yer bulamadığını, hastalar ise hastanede yatak bulamadığı noktasında Denizli’nin ciddi bir hastane problemi var. Mevcut Devlet Hastanesi zaten Allah göstermesin ama bir deprem gerçeği ile yüz yüzeyiz. Deprem olduğunda ilk yıkılacak binalardan bir tanesi. Şimdi geçici olarak bir prefabrik bina yapıyorlar, 400 yataklı olduğunu tahmin ediyorum. Bu prefabrik binanın da Denizli’nin ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün değil" dedi. Atatürk Havalimanında yapılan prefabrik hastanedeki kazayı hatırlatan Arpacı, bu prefabrik yapının sağlıklı olmadığını vurguladı.