YANLIŞ ADAY SUÇU KİMİN?

Honaz önceki dönem belediye başkanı Turgut Devecioğlu, AK Parti'ye katılımların ardından yaptığı paylaşımda bunun belirli bölgelerde yanlış adaylarla seçime girildiğini gösterdiğini belirterek, bunu suçlusunun kim olduğunu sordu.

AK Parti'nin kuruluşunun 23. yılı dolayısıyla AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 13 belediye başkanı ve 2 milletvekili, AK Parti'ye katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye katılan isimlere rozetlerini taktı. Yerel seçimde aday gösterilmeyip başka partilerden seçilen bazı belediye başkanlarının seçimin üzerinden geçen 4,5 aylık süre sonunda AK Parti'ye dönmesi dikkat çekti.

Honaz önceki dönem belediye başkanı Turgut Devecioğlu da AK Parti'ye katılımların ardından konuya ilişkin paylaşım yaptı. Honaz ilçesinde AK Parti'den üç dönem belediye başkanlığı yapan ve tekrar aday gösterilmemesi üzerine son seçimde Büyük Birlik Partisi'nden belediye başkan adayı olan Devecioğlu, paylaşımında "AK Parti'ye katılımlar başladı. Bu katılımlar neyi gösteriyor? Belirli bölgelerde yanlış adaylarla seçime girildiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanımız dün bunu tescil etti. Suçlu kim?" ifadelerini kullandı.

YANLIŞ ADAY SUÇU KİMİN?

SUBAŞIOĞLU’NDAN MANİDAR PAYLAŞIM

Devecioğlu’nun bu paylaşımına Merkezefendi’nin eski belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu da ilginç bir yorumla destek verdi.

Subaşıoğlu paylaşımında; “Ben olduğum müddetçe Muhammet Subaşıoğlu ve Turgut Devecioğlu bu partide bir yere gelemez diyen bu kibirli adamın, kurucusu olduğumuz Ak Parti’nin iktidara gelmesinden 2 yıl sonra 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde partimize üye bile olmadığı halde belediye meclis üyesi olmasına partimizi geniş kitlelerle buluşturmak için rıza göstermiştik. Kimse Şah değil Padişah değil, o kadar güvenme hiç kendine…” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ ADAY SUÇU KİMİN?