ŞAHİN TİN BÖLGEDE İKİNCİ

PİAR Araştırma tarafından açıklanan 28. Dönem Milletvekilleri Performans Ölçümü Raporu Çalışmasında AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un ardından Ege Bölgesi’nde ikinci oldu.

PİAR Araştırma, 28. Dönem Milletvekilleri Performans Ölçümü Raporu çalışmasının sonucu açıklandı. 7 bölgeden grafiklerle açıklanan araştırmada, en başarılı 75 milletvekili yer aldı. En başarılı milletvekillerinin parti dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: AK Parti 24, CHP 21, MHP 8, MV DEM 7, İYİ PARTİ 6, DP 2, DEVA 2, GP 2, YRP 1, TİP 1 ve SP 1.

BÖLGE BİRİNCİLERİ

Akdeniz Bölgesi’nde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yüzde 42,4 ile bölgesinde en başarılı milletvekili oldu. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise yüzde 41,5 ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en başarılı milletvekili yüzde 29,5 puan ile MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay seçildi. İç Anadolu Bölgesi’nde İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu yüzde 25,3 ile bölgesindeki en başarılı milletvekili olarak açıklandı. Karadeniz Bölgesi’nde yüzde 29,9 ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Marmara Bölgesi’nde yüzde 24,6 ile Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt bölgede en başarılı bulunan milletvekili oldu. 

ŞAHİN TİN EGE BÖLGESİ’NDE İKİNCİ

Denizli’nin de içinde bulunduğu Ege Bölgesi'nde en başarılı milletvekili Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun olarak belirlendi. Uzun’un ardından bölgenin en başarılı milletvekili olarak yüzde 25 ile AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin oldu.