ÇOBANOĞLU’NDAN USS WASP EYLEMİ AÇIKLAMASI

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İzmir Limanı'na demirleyen Amerikan savaş gemisi USS WASP’a yönelik eylemler ve sonrasındaki gözaltılar hakkında basın açıklamasında bulundu. Çobanoğlu, tutuklanan gençlerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, basın açıklamasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılını kutladıklarını belirtti. Bu önemli günün hemen ardından ABD’nin USS WASP adlı savaş gemisinin İzmir Limanı’na demirlediğini hatırlatan Çobanoğlu, Vatan Partisi’ne bağlı gençlerin 2 Eylül 2024 tarihinde bu gemide görev yapan Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek bir protesto gerçekleştirdiğini ifade etti. Eylemin ardından gözaltına alınan 15 gençten 10'unun tutuklandığını, 5'inin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını belirten Çobanoğlu, "Bu karar, Türk Devletinin zaaf içerisinde olduğunu gösteren bir karardır" dedi.

"BU KARAR TÜRK YARGISININ KARARI DEĞİLDİR"

Açıklamasında Türk yargısına yönelik eleştirilerde bulunan Çobanoğlu, "TGB ve Partimiz üyeleri vatanını savunduğu için mi suçlu bulunmuştur? Bu karar, Türk yargısının kararı değildir. Türk yargıcı, vatanını savunan gençleri tutuklamaz, gider alnından öper" ifadelerini kullandı. Çobanoğlu, ABD yetkililerinin Türk makamlarına teşekkür etmesini de sert bir dille eleştirdi.

“AMERİKA’DAN AFERİN ALMAK İÇİN GENÇLERİ TUTUKLAMAK NEDİR?”

Çobanoğlu, ABD yetkililerinin Türk makamlarına gösterdikleri işbirliğinden dolayı teşekkür ettiğini hatırlatarak, "Ey Yetkililer, Amerika’dan aferin almak için vatansever Türk gençlerini gözaltına almak ve tutuklamak ne demektir? Bu ne aymazlıktır" diye konuştu. Amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmesine yönelik eleştiriler karşısında Çobanoğlu, bu eylemin ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine bir mesaj olduğunu söyledi.

"MAZLUM MİLLETLERİN YÜREĞİNE SU SERPTİK"

Çobanoğlu, eylemin sadece Türkiye değil, dünya çapında yankı bulduğunu belirtti. "Bu eylem Türk milletinin olduğu gibi bütün mazlum milletlerin de yüreğine su serpmiştir" diyen Çobanoğlu, Filistin, Rusya, Suriye, İran, Belarus gibi devletlerden tebrik mesajları aldıklarını ifade etti. Ayrıca HAMAS ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gibi örgütlerin de gençleri tebrik ettiğini belirtti.

"TÜRK MİLLETİNİN ONURU VAR"

Çobanoğlu, AK Parti’nin bu olaylar karşısındaki sessizliğini eleştirerek, "Türk Milletinin bir onuru var, o onuru temsil eden Vatan Partisi ve gençleri var. Vatan Partisi olduğu sürece hiçbir güç Türk halkına silah gösteremez" dedi. Çobanoğlu, gençlerin Amerika’yı memnun etmek için tutuklandığını iddia ederek, "Derhal serbest bırakılmalıdır. Tutukluluk onlar için utanç değil bir gurur vesilesidir" ifadelerini kullandı.