GÜNGÖR, ÇAVUŞOĞLU’NA 6 SORU SORDU

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 150 gündür sorulara cevap alamadıklarını belirterek, seçim vaadi olan suya yüzde 50 indirimin, 150 günde DESKİ Genel Müdürüne fatura kesilip makamından indirme olduğunu kaydetti.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, sosyal medya hesabından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun icraatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Kıymetli hemşehrilerim, Denizlimizin gündeminde olan birkaç olay ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapmak istiyoruz." diyen Güngör, açıklamasına 6 madde halinde yer verdi.

Açıklamasının 1. maddesine DESKİ Genel Müdürü Ali Aydın'ın görevden alınmasını alan Güngör, "CHP'li Aday Sayın Çavuşoğlunun 31 Mart Seçim öncesi vaadi olan suya yüzde 50 indirimini yanlış anlamışız! Sayın Çavuşoğlu'ndan Denizlimiz DESKİ'den faturalara su ücretlerine  yüzde elli (% 50) indirim beklerken yüz elli günde DESKİ Genel Müdürüne fatura kesip makamından indirdi. Sanırım vaat edilen indirim bu değildi." dedi.

"YÜZ ELLİ GÜNDÜR CEVAP ALAMIYORUZ"

Güngör, 2. ve 3. maddede yer verdiği açıklamasında emeklilere ikramiye ile doğum yapan annelere çeyrek altın hediyesini sorarak, "Denizlimizde 289 bin kişi emeklidir. Emeklilerimizin tamamına hitaben ikramiye vereceğim dediniz. 289 bin kişiden kaç kişiye ikramiye verildi diye soruyoruz, yüzelli gündür cevap alamıyoruz. Her doğum yapan anneye çeyrek altın hediye edeceğim dediniz. Soruyoruz. kaç Anneye hediye verildi? Yüzelli gündür cevap alamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin araç kiralama ihalesine çıkmasını eleştiren Güngör, "İsraf dediniz. 40 araç boşuna kiralanmış dediniz. Belediyenin önünde show yaptınız. Fakat bu araçlardan daha fazla ve daha maliyetli olarak araç kiralama ihalesine çıkmışsınız. Soruyoruz bu ihaleye çıktığınız araçları da aynı şekilde belediyenin önünde sergileyip milletimizden özür dileyerek bu araçlar aslında israf değilmiş diyecek misiniz?" diye açıklamada bulundu.

"200 KİŞİYİ KAPININ ÖNÜNE Mİ KOYACAKSINIZ?"

Evde Bakım hizmetlerinde çalışan 200 kişinin akıbetini soran Güngör, "Evde Bakım hizmetlerinde çalışan 200 kişiyi şirket değişikliği bahanesiyle işlerine son verileceği için burada çalışanların okul öncesi ailelerine bu zulmü neden yapıyorsunuz? Buradan çıkarılacak olan emekçileri tekrar bünyenizde çalıştırmak niyetinde misiniz? Yoksa kapının önüne mi koyacaksınız? Seçim öncesi hiçbir çalışan işlerinden çıkarılmayacak sözünüzü böyle mi tutmuş olacaksınız?" dedi.

"Sosyal etkinlik merkezi olarak ilçelerde bulunan belediyeye ait binalarda Kuran kurslarının bir gün içinde boşaltılması talimatını verdiğiniz doğru mudur?" diye soran Güngör, "Sadece Kur'an-ı Kerim öğrensinler diye para ödemem dediğiniz doğru mudur? Seçim öncesi bunlar vaatleriniz arasında var mıydı? Cevaplarınızı ben de bir Denizlili olarak bekliyorum. Bizler milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Denizlimizin yanında olmaya merkezi hükümet olarak Denizlimizin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam." ifadelerine yer verdi.