PAMUKKALE BELEDİYESİ EGE VE MARMARA ÇEVRECİ BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUYOR

Pamukkale Belediye Meclisi Eylül ayı 1’inci bileşimi, Belediye Meclis Başkan Vekili Özcan Dama başkanlığında yapıldı. Toplantıda; merkezi Balıkesir’in Edremit İlçesinde olan Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’ne üye olunması kararlaştırıldı ve birlik için 3 asil ve 2 yedek üye seçimi yapıldı.

Pamukkale Belediye Meclisi Eylül ayı 1’inci bileşimi, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un il dışında olması nedeniyle Belediye Meclis Başkan Vekili Özcan Dama başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; Marmara Bölgeleri ve bu bölgeler ile yakın, yoğun temas halinde olan diğer tüm bölgelerde iklim değişikliğinin yaratmış olduğu çevre sorunlarının önüne geçilmesi ve çevrenin korunması için üye belediyeler arasında iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması için ‘Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliğine’ üye olunması görüşüldü. Gündem maddesi oy birliğiyle mecliste kabul edildi. Diğer gündem maddeleri, komisyonlara sevk edilerek, 9 Eylül Pazartesi günü yapılacak ikinci oturumunda görüşülecek.

PAMUKKALE BELEDİYESİ EGE VE MARMARA ÇEVRECİ BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUYOR

EGE VE MARMARA ÇEVRECİ BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Ayrıca merkezi Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan birlik meclisinde temsil etmek üzere Belediye Meclis Üyeleri arasından mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere 3 asıl ve 2 yedek üyenin seçimi yapıldı. CHP Gurubu, asil üye için Himmet Yavaş, Süleyman Koç ve Ayşenur Karaca’yı önerdi. Bülent Taylan Kaplan ile Mustafa Gülmez ise yedek üye olarak önerildi. Gizli oy ile yapılan seçimde 30 meclis üyesi oy kullandı. 7 oyun boş olduğu seçimin sonunda; Himmet Yavaş 27, Süleyman Koç 24 ve Ayşenur Karaca 25 oy aldı. Asil üyeler olarak Bülent Taylan Kaplan 24, Mustafa Gülmez ise 25 oy aldı. Öte yandan birlik tüzüğüne göre Belediye Başkanı Birliğin doğal üyesi sayılıyor.

PAMUKKALE BELEDİYESİ EGE VE MARMARA ÇEVRECİ BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUYOR

MHP’DEN SORU ÖNERGESİ

MHP’li Meclis Üyesi Raşit Özdemir tarafından Meclis Başkanlığı’na iklim krizi ile ilgili yazılı soru önergesi sunuldu. Önergeyi okuyan Özdemir; “Son yıllarda dünyada ve ülkemizde meydana gelen iklim krizine bağlı olarak yaşanan doğal afetler, hava sıcaklıkları, orman yangınları, barajlardaki su seviyelerinin düşmesi, yer altı sularının çekilmesi, su kıtlığı, dengesiz hava koşulları sebebiyle oluşan sel baskınları, iklim krizine bağlı olarak yaşanan tüm sıkıntılar, hepinizin malumudur. İklim krizi ile mücadele etmek, yaşanılabilinir bir dünya ve gelecek nesillerimiz adına insanlığın en öncelikli çalışmaları içerisinde yer almalıdır. Dünyada olduğu gibi Pamukkale ilçemizde de iklim krizine bağlı olarak vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, çiftçilerimizin özellikle köy statüsünden mahalleye dönen Pamukkale ilçesindeki çiftçilik ve hayvancılık yapan bazı mahallelerimizin büyük sıkıntılar yaşadığı, buralarda ürün rekoltelerinde düşüş olduğu görülmektedir. İklim krizi ile mücadele etmek, buna dair çalışmalar yapmak, önlemler almak, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza yardımcı olmak, Pamukkale Belediyemizin öncelikli görevleri içerisinde yer alması kaçınılmazdır. Pamukkale Belediyemizin iklim krizi ile mücadele etme konusunda ve iklim krizine bağlı olarak mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza destek olma konusunda 31 Mart Yerel Seçimlerinden bugüne kadar yapılan çalışma var mıdır? Bununla ilgili yazılı bilgilendirme talep edeceğiz” dedi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ EGE VE MARMARA ÇEVRECİ BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUYOR