AK PARTİ’DE DELEGE SEÇİMLERİ

AK Parti’de kongreler süreci başladı. Yarın 19 ilçede toplam136 bin parti üyesi ilçe delegelerini belirlemek üzere sandığa gidecek. İl Başkanı Güngör; “AK Parti hiçbir zaman milletinden uzak kalmaz” diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Teşkilatında kongreler takvimi yarından itibaren başlıyor. Parti üyesi 136 bin kişi, ilçe kongrelerinde oy kullanacak mahalle delegelerini belirlemek üzere yarın sandık başına gidecek.

Delege seçimleri 19 ilçede aynı anda gerçekleşecek. Üyeler ilçelerinde 14.00 ile 17.00 saatleri arasında oy kullanma işlemlerini gerçekleştirecek.

Toplam 43 bin üyenin bulunduğu Pamukkale ile 39 bin üyenin bulunduğu Merkezefendi ilçelerindeki delege seçimleri Ak Parti’nin ilçe başkanlıklarında gerçekleştirilecek.

İŞTE KONGRE TAKVİMİ

Delege seçimlerinin belirlenmesinin ardından Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve yönetimi ilçe seçim takvimini belirleyecek. İlçe başkan ve yönetimlerinin belirleneceği kongrelerin Ekim ayında başlayıp Aralık ayı içinde tamamlanacağı kaydedildi.

Yeni yıl ile birlikte partinin genel merkez yönetimi il kongresi tarihini de belirleyecek. Ak Parti’de 81 il kongresinin Ocak ayından başlayarak Mart ayı içinde tamamlanması bekleniyor.

GÜNGÖR’DEN ÇAĞRI VAR

Partide son dönemde üye başvurularının arttığına dikkat çeken İl Başkanı Yücel Güngör tüm partilileri delege seçimlerine davet etti. Güngör partililere seslenerek; “Tüm üyelerimizi sandıkta oy kullanmaya davet ediyorum. Ak Parti olarak yolumuza devam ediyoruz. Kongreler süreci ile birlikte yeni bir yapılanma, yenilenme ve gençleşme sürecinin içinde olacağız. AK Parti hiçbir zaman milletinden uzak kalmaz” ifadelerini kullandı.