FAHİŞ TELEFON FATURALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

GSM operatörlerinin tarifelerine yaptığı fahiş zamlar TBMM gündemine taşındı. CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Zam yağmurlarından telefon faturaları da nasibini aldı. GSM operatörleri son dönemde tarifelerinde değişikliğe giderek üç kata ulaşan zamlar yaptı. Bu durum tüketicilerin tepkisini çekti.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı konuyu TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arpacı, üç kat artan tarifeleri sordu, verilen hizmetin kalitesizliğine dikkat çekti.

Arpacı; Cumhurbaşkanlığının enflasyonla mücadele kampanyası başlatmasına rağmen GSM operatörlerinin bu kampanyaya yanıt vermediğini hatırlattı, Turkcell’in kiraladığı araçları hatırlattı.

Operatörlerin son dönemde sunduğu hizmetlerin yavaş ve tüketicinin ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu kaydeden Arpacı, “Yapılan yüzde 300’lük zam açık şekilde vatandaşa haksızlıktır” ifadelerine yer verdi. Arpacı zamları fırsatçılık olarak nitelendirdi.

* Yurttaşın haberleşme hakkının korunması ve bu hakka hızlı erişiminin sağlanması için Bakanlık olarak ne yapmaktasınız?

HİZMET KALİTESİ DÜŞÜK

Arpacı önerge gerekçesinde sunulan hizmetin kalitesine de değinerek; “Türkiye mobil internet hızında 58, sabit internet hızında ise 106’ncı sırada yer alıyor. Bu tespit, yüksek tarifelerin yanı sıra kalitesiz hizmet sunulmasının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

BAKANA BU SORULARI YÖNELTTİ

CHP’li Arpacı’nın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

* Ülkemizde yer alan GSM Operatörlerinin son 10 yıl içerisindeki yıllık kar/zarar rakamları nedir?

* Bakanlığınız ile GSM Operatörleriyle yapılan ortak işler/projeler nelerdir?

* Son 10 yıl içerisinde GSM Operatörleriyle ilgili yüksek fiyat/fatura nedeniyle kaç şikayet başvurusu olmuştur? Yıllara göre bu sayı nedir? Bu şikâyetler karşısında Bakanlığınız tarafından ne yapılmıştır?

* GSM Operatörlerinin verdiği hizmette aksamalar olmasına rağmen yüksek faturalar sunmasına karşın Bakanlığınız tarafından bir girişimde bulunulmuş mudur? Ya da bulunulacak mıdır?

* Bakanlığınız tarafından GSM operatörlerine kaşı yapılan denetimler nelerdir? Bu denetimler sonucunda yapılan işlemler nelerdir?

* GSM Operatörlerine kesilen cezalar var mıdır? Varsa operatörlere göre ayrı ayrı toplam tutar nedir?

* TVF, toplam yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15’lik imtiyazlı hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki 9 üyeden 5’ini belirleyen ve şirketin yönetim kontrolüne sahip en büyük hissedarı değil midir? Böyleyse eğer neden yüksek faturalarla vatandaşımızı mağdur etmektedir?

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başında olduğu TVF, Türk Telekom’un da en büyük hissedarı değil midir? Böyleyse eğer neden yurttaş bu operatör tarafından yüksek faturalarla mağdur edilmektedir?

* Yurttaşın haberleşme hakkının korunması ve bu hakka hızlı erişiminin sağlanması için Bakanlık olarak ne yapmaktasınız?

* Mobil internet hızında 58. sırada, sabit internet hızında ise 160 ülke arasında Burkina Faso'nun gerisinde kalarak 106. sırada yer almak utanç verici bir durum değil midir? Bunun önüne geçmek için bir girişiminiz olacak mıdır?