ATATÜRK’Ü HEDEF GÖSTEREN İMAMA SUÇ DUYURUSU

Cuma hutbesinde Atatürk’ü ‘camileri ahır yaptı’ diye tanımlayan Asri Mezarlık Camii imamı büyük tepki çekti.  CHP İl Başkanı Horzum suç duyurusunda buludu, “Önce tarih öğren imam efendi” diye çıkıştı.

Asri Mezarlık Camii imamının Cuma hutbesindeki sözleri tepki çekti.  CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum imamın Atatürk’ü hedef göstererek “Camileri ahır yapanlara muhtaç etme bizi Allah’ım!” dediğini öne sürdü, Horzum partililerle birlikte Denizli Adliyesi'ne giderek imam hakkında suç duyurusunda bulundu.

TARİH OKUMADAN HUTBE VEREN İMAM

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Horzum: “Zaferlerle dolu şanlı tarihimizi okumadan, araştırmadan hutbe veren imam efendi, kirli bir siyasete alet olma. On yıllardır din üzerinden siyaset yapanların tek hedefi var; o da Cumhuriyet Halk Partisi! Geçtiğimiz günlerde de buna bir yenisi eklenerek; şehrimizdeki bir camii imamı tarafından verilen Cuma Hutbesi’nde Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hedef gösterilerek “Camileri ahır yapanlara muhtaç etme bizi Allah’ım!” ifadelerine yer verilmiştir. Düşünün bir kamu görevlisi olarak; işi insanlara dini ibadetlerde öncülük yapmak, birlik ve beraberliği sağlamak olan imamımız ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek’, ayrımcılığa neden olacak, tarihten bi haber ifadelere yer vermiştir. Bu hutbe üzerine biz de; 1924 yılında, Cumhuriyet'in ilanından beş ay sonra Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet’in Denizli’deki temsilcisi olan İl Müftümüz Abdullah Pamuklu’ya giderek şikayet dilekçemizi sunduk” ifadelerini kullandı.

Horzum sözlerini şöyle sürdürdü:

ATATÜRK’Ü HEDEF GÖSTEREN İMAMA SUÇ DUYURUSU

* Din Üzerinden Siyaset Yapmaya Ne Zaman Son Vereceksiniz?

* Din asla şahsi çıkarlar için, siyasi iftiralar ya da yapılan yanlışları örtmek için bir örtü değildir! Kirli bir siyasetin yapılabileceği bir alan hiç değildir!

* İmamımız siyasete atılmak istemiş olmalı ki; bazı kendini bilmezlerin favori yalanları ile Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partimizi töhmet altına sokmaya çalışmıştır. Ancak halkımız kimlerin camilerimizi ahır yapmadığını da; kimlerin ülkemizi ahıra çevirdiğini de çok iyi biliyor.

* Siyaset yapmak istiyorsanız kamu görevinizden istifa ederek istediğiniz bir parti çatısı altında yapabilirsiniz. Cuma Hutbeleriniz için de Atatürk’ün hazırlattığı 50 hutbe kitabını tavsiye edebiliriz.

* Artık kurucu liderimizi ve onunla aynı hedefte yol alan Cumhuriyet Halk Partimizi karalamaya çalışmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Din üzerinden siyaset yapmaya ne zaman son vereceksiniz?