RUSYA’DAN ANKARA’YA ADLİYEDEN SOKAĞA

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yeni yasama yılı mesajında demokrasi, adalet, özgürlük ve mücadele vurgusu yaptı.

TBMM 28’inci Dönem 3’üncü yasama yılı başladı. TBMM heyetinin  resmi Rusya ziyaretinde yer alan TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Ankara’da TBMM programlarına, TBMM Başkanlık Divanı toplantısına katıldı. Karaca; yeni dönemden beklentilerini TBMM TV’ye değerlendirdi 

HALKIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR DÖNEM

Yeni yasama döneminin şiddetsiz, kavgasız, vatandaşın sorununun çözümü için mücadele edilecek, TBMM’ye ve yasama faaliyeti sürdüren milletvekillerine güveni yükseltecek bir dönem olmasını beklediğini ifade eden Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşın beklentisi yüksek. Sorunların çözümü için vekillerin mücadele etmesini bekliyor. Şiddetsiz bir yasama döneminin mutlaka hayata geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Sorunların çözümü noktasında, Meclis itibarının ülkemiz ve dünyada artmasını temenni ediyorum”

Rusya dönüşünde maden işçilerine destek veren Karaca, Kurtuluş Parkı’ndaki işçilere destek verdi. Karaca; düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü konusunda; tek adam rejiminde otoriterliğin karşısında demokrasinin her daim yanında olduklarını hatırlattı.

MADENCİLERLEYİZ, EMEKTEN TARAFIZ

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

*Soma’daki Fernas Madencilik işçilerinin, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı verdikleri hak mücadelesi, adalet arayışının çarpıcı bir örneğini teşkil ediyor.

* Günlerdir süren direniş yalnızca fiziksel meydan okuma değil, aynı zamanda toplumsal bilinçlenme çabasına da örnek.Madencilerin karşılaştığı zorluklar, işçi hakları ihlalleri ve iş güvenliği standartlarının yetersizliği üzerinden şekilleniyor.

* Bu durum, emekçiler için hem fiziken hem de manen zedeleyici bir yaşam demek. Adım adım ilerleyerek, toplumun dikkatini bu haksızlıklara çekmeyi ve çözüm yolları üretmeyi hedefleyen 40 günlük bu direniş, madencilerin kararlılığını ve dayanışma ruhunu da gözler önüne seriyor.

* Her bir adım, yalnızca madencilerin değil, tüm emekçilerin de sesi olmayı amaçlıyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş güvenliğinin artırılması ve temel hakların teslim edilmesi için atılan adımlar, gelecek için daha adil ve eşit bir çalışma ortamının yaratılmasına öncülük ediyor.

* Madencilerin mücadelesi, sadece kendi hakları için değil, tüm işçi sınıfının insan onuruna yakışan çalışma koşullarına sahip olması için de verilen evrensel bir mücadele.

* Bu nedenle, Soma madencilerinin bu yürüyüşü, bu direnişi ve talepleri, toplumun her kesimi tarafından desteklenmeli ve daha iyi bir gelecek için ortak bir hedef oluşturulmalıdır.