ÇINAR’DAKİ ANAYASA NÖBETİ SONA ERDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3’ncü maddesinin değişebileceği yönündeki sözlerine tepki olarak 13 Ekim Pazar günü saat 19.23’te Delikliçınar Meydanı’nda başlayan Anayasa nöbeti, dün saat 19.23’te sona erdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinin değiştirilebileceği yönündeki açıklamalarına yönelik tepkiler sürüyor. CHP Pamukkale İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Denizli’de bir günlük Anayasa nöbeti düzenledi. 13 Ekim önceki gün saat 19.23’te Delikliçınar Meydanı’nda başlayan nöbet, dün saat 19.23’te sona erdi. Nöbetin sonunda basın açıklamasında bulunan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun; “Türkiye Cumhuriyeti; temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri harcında, şehitlerimizin şahadeti olan 4 temel sütun üzerinde yükselen, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir. O 4 temel sütun yani Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmaya açmak, kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir” dedi.

“CHP SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULMUŞ BİR PARTİDİR”

Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle sorunu olan meclis başkanına demokratik anlamda sorun olcaklarını ifade eden Başkan Coşkun; “Biz, sizin dün söylediğinize bugün ‘Algı’ demenizle, dün sövdüklerinize bugün ‘Ne güzel’ diyen dönüşümünüzle, 13 yıl öncesinden tanıyoruz. ‘Refah’ diye başladınız, ‘Saadet’ diye büyüdünüz sonunda has be has bir AKP’li olup, mükafatı olarak meclis başkanı oldunuz. Sizin de bizi daha iyi tanımanıza ihtiyacınızın olduğunu düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulmuş, sonra da devlet kurmuş bir partidir. Bu partinin neferleri ve vatansever Atatürk milliyetçileri olarak son 24 saattir uyarı mahiyetinde anayasa nöbeti tuttuk. Gerektiğinde Anayasa’nın ilk 4 maddesi için mücadele etmekten de santim geri atmayacağız. Bizim, sizden beklediğimiz, Anayasa’nın uygulanmasını sağlamanızdır. Bizim, sizden beklediğimiz, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasını sağlamanızdır. Bizim, sizden beklediğimiz, yasamanın başındaki kişi olarak halkın seçtiği milletvekilinin meclise gelmesini sağlamanızdır. Ancak, Anayasa’nın 3’üncü maddesini tartışmaya açmaya çalışmakla bizim sizden hiçbir beklentimiz kalmamıştır. Derhal gereğini yapmanızı, istifa etmenizi bekliyoruz. Anlaşılamadıysa, anladığınız dille görevden affınızı dilemenizi bekliyoruz” diye konuştu.

ÇINAR’DAKİ ANAYASA NÖBETİ SONA ERDİ

ERKEN SEÇİM İSTEDİ

Halkımızın öncelikli beklentisinin Anayasa değişikliği olmadığını ve hükümet değişikliği olduğunu belirten Başkan Coşkun; “Bunun da yolu en kısa zamanda tez elden erken seçimdir. Hele hele ilk 4 maddenin değiştirilmesi asla değildir. Okuyun, anlayın ve hazmedin ki Anayasa’nın 4’üncü maddesi gereğince Anayasa’nın ilk 3 maddesi, değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Teklif edenin karşısındayız. İlelebet de karşısında olmaya devam edeceğiz. Unutmayın, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur” ifadelerini kullandı.