ÖZTÜRK O FOTOĞRAFI HAVAYA KALDIRDI

MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan çıkışına İYİ Parti Lideri Dervişoğlu çok sert tepki verdi. İYİ Parti’nin bugünkü grup toplantısında sıralar şehit fotoğrafları ile donatıldı. Denizli Milletvekili Öztürk de PKK’lı teröristlerce katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafını kaldırarak tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili çağrısı Türkiye siyasetinin gündemindeki yerini koruyor. İYİ Parti Genel Başkanı Musavvat Dervişoğlu bugünkü grup toplantısında Bahçeli’nin yanı sıra AK Parti ve CHP’ye yönelik ağır eleştiriler getirdi.

Grup toplantısının yapıldığı salon konuşma öncesi PKK’lı teröristlerin şehit ettiği asker ve polislerin fotoğrafları ile donatıldı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün oturduğu sırada ise Ege Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü sırada PKK’lı teröristlerce öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafı yer aldı. Öztürk konuşmanın bir bölümünde fotoğrafı kaldırarak, Bahçeli’nin çağrısına tepki gösterdi.

Diğer yandan Dervişoğlu çok sert sözlerin yer aldığı konuşmasında kürsüden ip atarak MHP Lideri Bahçeli’yi eleştirdi. Bazı katılımcıların gözyaşları ile takip ettiği konuşmasında; “Gayri milli mutabakat ilan etmişlerdir. Normalleşme çağrısıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama sürecine giden süreçte yanına İmralı ve kandil katilerini alarak büyük Türk milletine savaş ilan edilmiştir. Ben acaba ne demek istedi diye tartışmaya açık cümleler kurmayacağım. Cumhuriyet'in yüzüncü yılına 1 haftamız var kaybedecek bir dakikamız yok. İhanet çemberi genişlemiştir. Biz siyasi hesaplar üzerinden konuşmayız, 3-5 oy için Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha aday yapmak için ihanete el uzatma düşüklüğüne asla katlanamayız” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu iktidarı gayrimeşru olarak niteledi, “Verdikleri emirler ve talimatlar da gayri meşrudur. Bizim cesetlerimizi çiğnemeden giremez” sözlerini kullandı.