İYİ PARTİLİ SEMERCİ: “YAPILAN DAVET TÜRK MİLLETİ’NE İHANETTİR”

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Süleyman Semerci, 22 Ekim 2024 tarihinde TBMM’de yapılan bir açıklamaya sert tepki göstererek, terörist başı Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşma yapmasına dair yapılan öneriyi kınadı. Semerci, bu çağrının Türk milletine, şehitlere ve gazilere ihanet olduğunu ifade etti.

"TBMM TARİHİNE KARA LEKE OLARAK GEÇECEK"

Semerci, terörist başının TBMM’de konuşmasına izin verilmesini istemenin, TBMM’nin onuruna ve şehitlerin hatırasına büyük bir saygısızlık olduğunu belirterek, “Binlerce şehidimizin katilinin TBMM’de konuşmasını istemek, aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve büyük Türk milletine ihanettir.” dedi. Ayrıca, bu talebe destek verenleri de eleştirerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kumar masası olmadığını vurguladı.

"BU KİŞİLER MECLİS'TEN İSTİFA ETMELİ"

Semerci, terör ve teröristlerin meşrulaştırılmasına karşı olan Türk milliyetçilerini bir araya gelmeye ve birlik olmaya çağırdı. Ayrıca, TBMM çatısı altında terörü ve teröristleri savunan kişilerin istifa etmeleri gerektiğini belirterek, Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti.

Süleyman Semerci, İYİ Parti olarak Türk milletine verdikleri sözü hatırlatarak, mücadelelerinin son nefer, son nefes ve son damla kana kadar süreceğini vurguladı. Semerci, açıklamasını “Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin” diyerek sonlandırdı.