AK PARTİ’DE BAŞKAN KİM OLACAK?
10 Ocak’ta il kongresi yapmaya hazırlanan Ak Parti’de Denizli İl Başkanı Yücel Güngör yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Parti kulislerinde Güngör’ün yerine 7 isim konuşuluyor.

Ak Parti’de sürpriz yılın son gününde yaşandı. 10 Ocak’ta 8’nci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirmeye hazırlanan partide, İl Başkanı Yücel Güngör’ün genel kurulda tek aday olması bekleniyordu.
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı genel kurula Güngör’ün sunacağı yönetim kurulu aday listesi merakla bekleniyordu. Ancak yılın son gününde partide büyük bir sürpriz yaşandı. Güngör il yönetiminin kongreye kadar görevini yapacağını ancak kendisinin aday olmayacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından sayılı günlerin kaldığı il kongresinde kimin il başkanı olacağı sorulmaya başlandı.
Ak Parti’de Denizli’den sorumlu bölge ve il koordinatörlerinin yeni il başkanını belirlemek amacıyla çalışma başlattıkları öğrenildi. Kulislerde bu görev için Denizli Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Osman Zolan, son seçimde Pamukkale Belediye Başkan Adayı olan Halil Pekdemir, 24’üncü dönem Denizli milletvekili ve Denizli Kadın Kolları İl Başkanı Nurcan Dalbudak, son seçilmede Merkezefendi Belediye Başkan Adayı de olan eski Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, Denizli İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hasan Aracı, Merkezefendi Belediyesi eski başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile bir dönem Merkez İlçe Başkanlığı görevi yürüten Birtan Şahan isimleri geçiyor.
Aday isimler üzerine genel merkezin bir çalışma yürüteceği, aday sayısını 3’e düşürdükten sonra il başkanını belirlemek üzere Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacağı öğrenildi. Genel merkezin il başkanı havuzunda yer alan adaylara kulislerde adı geçmeyen isimleri de dahil edebileceği belirtiliyor.