Adnan Keskin, sokak sokak gezip Millet İttifakı’na destek istiyor

CHP eski genel sekreteri Adnan Keskin, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’na destek için 81 yaşında sahaya indi. Seçim bölgesi Denizli’de vatandaşlarla görüşen Keskin, CHP seçmenine de ittifak mantığını anlatıyor.

SELAMİ AYDIN

Uzun süredir aktif siyasette yer almayan CHP eski genel sekreteri, Bayındırlık ve İskân eski bakanı ve Denizli eski Milletvekili Adnan Keskin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için sahaya indi. 81 yaşındaki Keskin, Denizli’yi sokak sokak gezerek Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’na destek istedi.

Adnan Keskin, sokak sokak gezip Millet İttifakı’na destek istiyor

GENÇLERİN YAKASINA ATATÜRK ROZETİ TAKIYOR

Dün Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde müzik çalan gençlerle, Candoğan Parkı önünde dinlenen emeklilerle görüşen Keskin; seçimin Türkiye için kritik öneme sahip olduğunu belirterek vatandaşlardan Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini istedi. Gençlerin yakalarına Atatürk rozeti takan Keskin daha sonra seçim çalışmalarını ilçelere taşıdı, Honaz’da üreticiler ile buluştu. 

Adnan Keskin, sokak sokak gezip Millet İttifakı’na destek istiyor

‘İTTİFAK YETERİNCE ANLAŞILMIYOR’

Seçim güvenliğine dikkat çeken Keskin, YENİ OLAY’a yaptığı açıklamada; “Evlerde 15-20 kayıt olduğunu duyuyoruz. Şimdi o insanlar pusula ile oy kullanmaya geldiği zaman sahte olduğuna itiraz etsen bile geçmiş olacak. Partilerin yapması gereken her sandıkta temsilciler bulundurması. Mükerrer oy kullanmanın önüne geçmesi” diye konuştu.
Kontenjan adaylarının CHP içinde rahatsızlık yarattığını belirten Keskin; “İnsanlar ittifakın özüne dikkat etmiyorlar. Bir başka siyasi partinin adayına karışamazsın. Madem ittifak yapıyorsun o zaman listene gelen adaylara da karşı çıkma hakkın olmaz. Çalışacaksın başka yolu yok. Bir çok kişi bunu anlayamıyor” ifadelerini kullandı.

Adnan Keskin, sokak sokak gezip Millet İttifakı’na destek istiyor

‘SADECE CHP İÇİN ZOR DEĞİL’

İttifak kurmanın sadece CHP açısından zor olmadığını diğer partilerin de kendi tabanlarına bu durumu anlatmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Keskin, “Millet İttifakı’nda birbirine benzemeyen 6 parti bulunuyor. İttifak sadece CHP için değil diğer partiler için de önemli. Diğer genel başkanlar da bu ittifakı tabanlarına anlatmak zorunda kaldılar. Siyaset zor bir şeydir. 24 saat uyamayacaksın. 6 partinin böyle bir dönemde yan yana gelebilmesi son derece zor. İyi bir ittifak oluştu. Ben de bir partili olarak ittifaka destek için seçim bölgemde çalışıyorum. Seçim gününe kadar çalışmaya, ilçeleri gezmeye devam edeceğim ” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağını savunan Keskin; “İyi bir ittifak oluştu. Halkta çok büyük karşılığı var. Görünen o ki; seçimi Kılıçdaroğlu kazanacak” ifadelerini kullandı.

Dış politikaya da dikkat çeken Keskin; “Asıl tehlike dış politikada. Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Bu süreçte insanların siyaset yaparken kırıcı olmaması, ayrıştırıcı olmaması gerekiyor. Bütün siyasi partilerin mensupları insanları birleştirici, ortak dünyaya bakış çizgisine getirici hareket etmeli. Böyle bir barışa geleceğimiz için kaçınılmaz bir şekilde ihtiyaç var” diye konuştu.

Adnan Keskin, sokak sokak gezip Millet İttifakı’na destek istiyor