BAKAN KURUM’DAN KİRACILARA ÖNEMLİ UYARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon programında vatandaşların kira problemiyle ilgili konuştu. Kurum açıklamalarında kiracılara seslenerek,  “Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse kabul etmeyin. Kiranızı yüzde 25 artırın ve bankaya yatırıp devam edin” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, televizyon programında fahiş kira zamlarıyla ilgili olarak kiracılara seslendi. Kira zammını yüzde 25’e sabitlediklerini söyleyen Kurum, birçok vatandaşın bu kurala uyduğunu, ancak uymayan istisnaların da olduğunu söyledi. Kurum açıklamalarında, "Kira artışı ile ilgili geçtiğimiz yıl salgın sürecinin etkileri ile hem tedarik zincirinde hem maliyetlerde artış oldu. Birçok sektör dünyada üretimi durdurdu. Dünya ülkeleri tarihlerinde görmedikleri enflasyonları yaşamaya başladı ve bununla birlikte arz talep dengesi bozuldu. Her yıl 600 bin yeni konut yaparız mesela, bunun yüzde 8-10'nu kamu yapar.” dedi.

“ENFLASYON HAZİRAN’DA DÜŞECEK”

Bir taraftan konut arzını arttıklarını söyleyen Bakan Kurum, diğer taraftan da kiracıları bu geçici süreçte koruyabilmek için artış sınırını yüzde 25 olarak belirlediklerini söyledi. Haziran ayında enflasyonun düşeceğini ve tek haneli rakamlara geri döneceğini belirten Kurum, “Evini fahiş fiyatlarla kiraya vermek isteyenler de var, tabii bunlar istisna. Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse, bankaya kiranızı yüzde 25 artırarak yatırın ve devam edin.” diye konuştu.