CHP, Denizli’de 38 bin gence gidecek

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlere mektup gönderdi. Denizli’de Merkezefendi ve Pamukkale ilçe örgütleri seçime kadar 38 bin gence ulaşmak için çalışma başlattı.  

SELAMİ AYDIN

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlere bir mektupla seslendi. Kılıçdaroğlu parti örgütü aracılığı ile dağıtılan mektubunda ‘Sizden ne çalındıysa birlikte geri alacağız’ dedi.

Geleceği gençler ile birlikte kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu mektubunda; “Hayallerinize kucak açan, dünyayla konuşabilen, herkesin varlığına ve mutlu olma sebebine saygı duyulan bir Türkiye’yi sizler var edeceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde basit bir tercih yapmayacaksın. CHP sana; kendin olabildiğin, kendinle ilgili kararlarda muhatap alındığın ve söz sahibi olduğun, fikrini beyan ediyorsun diye hesap vermediğin, genç olduğun için tecrübesizlikle itham edilmediğin ve en önemlisi kendini temsil edebildiğin bir gelecek vaat ediyor. Seni ve fikirlerini heyecan ile bekliyoruz. Unutma. Güç sende, senin elinde” ifadelerini kullandı.

chp merkezefendi

‘MERKEZEFENDİ’DE GENÇLERİN KAPISI TEK TEK ÇALINIYOR’

Kılıçdaroğlu’nun mektubunu gençlere ulaştırmak için çalışma başlatan CHP Merkezefendi İlçe Örgütü gençlerden oluşan bir ekip kurdu. Partinin gençlik kolları üyelerinden oluşan 30 kişilik bir ekip sahada şu ana kadar 7 binin üzerinde mektubu ilk kez oy kullanacak seçmene ulaştırdı. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan tüm mahallelerde aynı anda çalışma başlattıklarını belirterek; “Gençlik Kolları Başkanlığımız ve gençlik ekibimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız olan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, geleceğimizin teminatı gençlere bu ilk oylarında hem kendi geleceklerini hem de ülkemizin geleceğini emin ellere teslim etmeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Ayrıca Millet İttifakı ortağı partilerin ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in hayata geçmesi konusundaki amaç ve inançlarını da bu mektupta paylaşıyor” diye konuştu.

Gençlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten İlhan, “Gençlerimizden aldığımız tepkiler ve geri dönüşler oldukça olumlu. Gençlerimiz ve kadınlarımızın desteği ile 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Millet İttifakı olarak kötü gidişe dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

chp merkezefendi

‘PAMUKKALE’DE 19 BİN GENÇ SEÇMEN’

Seçim tarihine kadar oy kullanacak seçmen sayısının her gün arttığını bu nedenle ellerindeki listeleri sık sık güncellemek zorunda kaldıklarını belirten CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı ise yaptığı açıklamada; “İlçemizde 19 binin üzerinde ilk kez oy kullanacak seçmen bulunuyor. Bu sayı doğum günlerine göre gençlerin oy kullanma hakkı elde etmesi ile birlikte her geçen gün artıyor. Gençler bizim için çok önemli. Atatürk, cumhuriyeti gençlere emanet etti. Genç nesille beraber çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Z Kuşağı, bilime ve teknolojiye büyük önem veriyor. Bunlar yadsınamaz. Mevcut düzende gençler ülkeyi terk edecek konumda. Biz bu gençleri de sürece dahil etmek istiyoruz. Bilimsel metotlarla üretim anlayışımız olacak. Gençler her anlamda yönetimde yer alacak. Yurt dışına giden gençlerimizin ülkeye geri dönmesi ve nitelikli gençlerimizin oluşmasını istiyoruz.  Üniversiteden mezun olan gençlerin kendi girişimcilik ruhu ile kendi işini kurabilecekleri, devletin her kademesinde görev alabilecekleri bir üretim modelini benimsememiz gerekiyor. Bunu gençlerle birlikte yapacağız” diye konuştu.

Gençlerden büyük destek aldıklarının altını çizen Arpacı, “Sahada gençlerle görüştüğümüzde çok büyük destek alıyoruz. Genellikle aktif olarak bizimle çalışmak istiyorlar. Hep birlikte geleceğin Türkiye’sini kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.