CHP’Lİ KARACA: MİLLET  İKTİDARINDA YAŞLILARIN YÜZÜ GÜLECEK

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, millet ittifakı iktidarının ortak yaşlılık politikasını kamuoyuyla paylaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Yaşlılar Genel Müdürlüğü kurulacağını söyleyen Karaca, “Yaşlılık aylığını artıracağız, yaşlı bakım sigortasını hayata geçireceğiz” dedi.

AKP iktidarının emeklilerden bakıma muhtaç olanlara, sosyal yardım ihtiyacı olanlardan beslenme hakkından yoksun kalanlara yaşlı yurttaşlar için içi boş sözlerden başka vaatte bulunamadığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca; “Piyasacı, özelleştirmeci AKP iktidarı yurttaşı, yaşlıları yük olarak görüyor. Sosyal politikaları, yardım temelliliğe indirgeyen, bakımı sosyal devlete değil kadının sırtına yükleyen bir devlet yönetimi kabul edilemez. Karşılıksız emeğin üzerinden en güzel günlerini yaşaması gerekirken bakım merkezleri kapılarında sıra bekleyen, sigortasızlıkla, güvencesizlikle, yaşamı ikame etmeye yetmeyecek gelirle baş başa bırakılan yaşlılarımızın şiddete, yaşa dayalı ayrımcılığa, eşitsizliğe maruz bırakılmasına sebep olan bu yanlış düzeni değiştireceğiz. Hep birlikte huzurlu ve sağlıklı bir yaşamı mümkün kılacağız” dedi.

gülizar biçer karaca

YAŞLI AYLIKLARI ARTACAK

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaşlılık politikaları kapsamındaki somut projeleri,  “Yaşlı aylıklarını artıracağız. Evde bakım için sertifikalı, eğitimli bakıcı havuzu oluşturacağız. Yaşlılar Genel Müdürlüğü kuracağız. Uzun süreli bakım ihtiyacının karşılanması için sürdürülebilirliği yaşlı bakım sigortasıyla sağlayacağız. Yaşlılar için cazibe merkezleri oluşturacak, ücretsiz kültür sanat etkinliklerine erişimlerini sağlayacağız. Barınmadan beslenmeye, ulaşımdan, sağlığa temel haklarını alabilmeleri ve sağlıklı bir yaşlılık dönemini aktif yurttaşlar olarak geçirebilmeleri için sosyal hizmet politikalarımızı bütüncül bakış açısıyla hazırladık” diyerek açıkladı.

YAŞLILAR KENARA İTİLMEYECEK

Bu ülkenin evlatlarına emek veren, yıllarca bu memlekete artı değer katan yurttaşları yaşlandıkları için kenara itmenin, görmezden gelmenin gerekçesi olamayacağını dile getiren Karaca, “14 Mayıs’ta ülkenin kaderini seçmenlerimizin takdiriyle değiştireceğiz. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ve ilgili tüm paydaşların katılımıyla Aktif Yaşlanma Politika Belgesi’ni hazırlayacak ve Yaşlılığa ve Emekliliğe Hazırlık Programlarını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Denizli’de 65-99 yaş aralığında seçmen sayısını 128 bin 556 olduğunu vurgulayan Karaca, 100 yaş üzeri 3 bin seçmen olduğunu  söyleyerek tüm seçmenleri sandığa gitmeye ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile millet ittifakı milletvekili adaylarına destek vermeye davet etti.