Denizlili Vekilin Adı Bursa Listesinde…

Ak Parti aday listesinde Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ın ismi Denizli yerine Bursa’da yer aldı. Gerçek ise kısa sürede anlaşıldı…

SELAMİ AYDIN

Adalet ve Kalkınma Partisi 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde yarışacak aday listesini en geç açıklayan parti oldu. Bu durum Denizli kamuoyunun merakını da en üst seviyeye çıkardı. Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eski Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın adaylıkları en çok merak edilen konular oldu. Sıralamanın nasıl olacağı da tartışılan konuların başında yer aldı.

Fakat listeler açıklandığında bambaşka bir sürpriz ile karşılaşıldı. Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök sıralamada ilk üç isim olurken Ahmet Yıldız listede yer almadı. Geçtiğimiz yıl üçüncü sıra adayı olarak yarışan Ahmet Yıldız’ın ismine ise Bursa 1. Bölge 6 sıra adayı olarak rastlandı.

Fakat gerçek çok kısa süre içinde ortaya çıktı. Bursa’daki adayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Sri Lanka Fahri Konsolosu Ahmet Yıldız olduğu anlaşıldı. İkilinin aynı isim ve soy isme sahip oldukları öğrenildi.

Denizlili Ahmet Yıldız partisine aday adaylığı başvurusu yapan 40 isimden biriydi.

ahmet yıldız