DSP, Cumhur İttifakı’nı Destekleyecek

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal bugün kameralar karşısına geçerek Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı. Aksakal’ın açıklamasında yanında görünen Denizlililerin yakından tanıdığı DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi’nin Ak Parti’den milletvekili adayı olup olmayacağı sorusu gündeme geldi.

SERKAN URGANCI

AK Parti bugün öğle saatlerinde Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve parti Sözcüsü Ömer Çelik’le birlikte DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret ederek Cumhur İttifakı’na katılmaya davet etmişti.

Parti yönetimiyle görüşen Aksakal, akşam saatlerinde tekrar kameralar karşısına geçerek  Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini açıkladı.

Aksakal, “Biz seçimlere katılmıyoruz. AK Parti listelerinden parlamentoda olacağız. DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP’nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık” dedi.

ERÇELEBİ ADAY OLACAK MI?

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, gerek ziyarette gerekse sonrasında kameralar karşısına geçtiğinde yanından bir an olsun ayrılmayan parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Denizlililerin yakından tanıdığı bir isim. Hasan Erçelebi 1997 genel seçimlerinde DSP’den aday olmuş ve 21. Dönemde miletvekili seçilmişti. Sonrasında CHP’ye katılan Erçelebi 2007 seçimlerinde de 23. Dönem milletvekili seçilmeyi başarmıştı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Ak Parti listelerinden seçime gireceklerini açıklaması Genel Sekreter Hasan Erçelebi’nin aday listelerinde yer alıp almayacağı sorusunu gündeme getirdi. Erçelebi, milletvekili adayı gösterilirse DSP ve CHP’nin ardından Ak Parti’den aday olacak.