Erdoğan İki Denizli Ziyaretinden De Memnun Ayrıldı

SELAMİ AYDIN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları için geldiği Denizli’den yine morali yüksek ayrıldı. Önceki ziyaretinde alandaki kalabalığı ’80 bin kişi’ olarak tarif eden Erdoğan bu kez ‘Maşallah’ demekle yetindi. Ak Parti Kadın Kolları’nın pankartları Erdoğan’ın beğenisini kazandı, hepsini tek tek okudu.

Erdoğan İki Denizli Ziyaretinden De Memnun Ayrıldı

En son 28 Ocak’ta bir dizi toplu açılış için geldiği Denizli’de 29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı’ndan halka seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 gün sonra benzer bir manzara ile karşılaştı. Önceki ziyaretinde yol boyunca kendisini karşılayanların ve alandaki kalabalığın 80 bin kişi olduğunu söyleyen Erdoğan, Millet İttifakı Genel Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bay Kemal, Denizli’nin sesini duy” diye seslenmişti.
 

Erdoğan İki Denizli Ziyaretinden De Memnun Ayrıldı

‘100 BİN KİŞİ ÇAĞRISI’
Dünkü miting öncesinde AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör Denizli halkına çağrıda bulunarak miting alanında bu kez 100 bin kişi toplayacaklarını belirtmişti. Bu çağrıya rağmen alandaki kalabalık bir önceki mitinge göre daha az olarak dikkat çekti. Önceki mitinge oranla alan girişlerinin biraz daha sahneye doğru kaydırıldığı, sahnenin de öne alındığı görüldü. Erdoğan’ın halka hitap saati geldiğinde neredeyse ayrılan tüm alanın dolduğu görüldü. Aynı bölgede seçim koordinasyon merkezi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi de provokasyon ve tahriklere karşı koordinasyon merkezinde çalışma yapmadı. Miting günü öğle saatlerine kadar açık olan merkezde temizlik yapıldı, miting saatinden önce tamamen kapatıldı.

Erdoğan İki Denizli Ziyaretinden De Memnun Ayrıldı

‘ZOLAN VE GÜNGÖR SAHNE ALDI’
Kalabalık Erdoğan’ı beklerken ilk olarak sahneye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan çıktı. Zolan AK Parti iktidarı döneminde yapılanları sıraladı, geçmişte Denizli’nin en büyük sorunlarından birinin kent giriş çıkışları olduğunu hatırlatarak, vizyon eleştirisi yaptı. Denizli-Aydın otoyol inşaatı hakkında bilgi veren Zolan, kalabalıktan 14 Mayıs’ta yeniden destek istedi. Daha sonra sahneye çıkan Güngör ise uzun bir konuşma yaptı “14 Mayıs’ta muhalefeti sandığa gömeceklerini söyledi”

Erdoğan İki Denizli Ziyaretinden De Memnun Ayrıldı

‘ERDOĞAN MORAL BULDU’

Önceki halka hitabında meydandaki kalabalığı 80 bin kişi olarak açıklayan Erdoğan bu kez ‘maşallah’ demekle yetindi, sayı vermedi. AKP Kadın Kolları üyelerinin açtığı pankartları kalabalığa okuyan Erodoğan, ‘Bir doğru altı yanlışı götürür’ yazılı bir pankart için; “Bunu 7’ye çıkarmak lazım. 6’lı masa 7 oldu. Tamamını silip süpürmesi lazım” ifadelerini kullandı. 7 milletvekili çıkaran Denizli’de tüm milletvekillerini isteyen Erdoğan katılımdan memnuniyetini dile getirdi; “Denizli'de sizlerle bir araya gelerek, çifte bayram yapıyoruz. Karşımdaki şu muhteşem tabloyu görünce ben inanıyorum ki 14 Mayıs’ı sizler silme götüreceksiniz AK Parti’yle…” ifadelerini kullandı.

Erdoğan İki Denizli Ziyaretinden De Memnun Ayrıldı

‘ARBEDE ÇIKTI, KADINLAR İFTAR İÇİN ALANI TERK ETTİ’
Erdoğan’ın halka hitabı sırasında bir kişinin dev pankartları taşıyan vincin üzerine çıkma girişimi arbedeye neden oldu. Kimliği açıklanmayan bir kadının vincin üzerine çıkması polisi harekete geçirdi. Güvenlik güçleri hemen müdahale ederek kadını vinçten aşağı indirdi. Programına 1,5 saat geç başlayan Erdoğan’ın konuşması sırasında iftar saatinin yaklaşması kadın dinleyicilerin bir kısmının alanı terk etmesine neden oldu. Kendilerine ayrılan alanı tamamen dolduran kadınların alanı terk etmesi ile birlikte boşluklar göze çarptı.