GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Denizli’de Millet İttifakı bileşeni partilerin temsilcileri ve milletvekili adaylarıyla buluştu. Davutoğlu, iktidarın bir korku ortamı yarattığını belirterek; “Kimse korkmasın, 14 Mayıs gecesi herkes kazanacak” dedi.

SELAMİ AYDIN

Millet İttifakı bileşeni partilerin il başkanları, belediye başkanları ve milletvekili adayları ile Bereketler Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, Denizli’nin bir sanayi şehri olduğunu hatırlatarak; “Pandemi bize gösterdi ki, sanayileşmek güzeldir ama tarımı ihmal edenler sürdürülebilirliği yakalayamaz. Bir ülkenin ekonomisinin ayakta kalabilmesi için belli olmazsa olmazlar vardır. Bunların başında hukuk gelir. Hukuk ve mülk güvenliğinin olmadığı yerde ekonomide atılım yapma fırsatı olmaz. Hukuk ve mülkiyet güvenliği ekonominin oksijenidir. Bugün Türkiye’de sözleşmeye attığı imza nedeniyle ileride başıma bir şey gelecek diye düşünmeyen işadamı yoktur” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU

KUTUPLAŞMA BİTECEK, KUCAKLAŞMA GELECEK

Siyasi ahlakın ekonomiye etkisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “Ekonomi siyaset bağlantısının yolsuzluklar üzerine inşa edildiği bir yerde asla ekonomik düzelme olmaz. Siyasi ahlak açısından ne kadar vahim bir tabloda olduğumuzu hepiniz görüyorsunuz. 2016 yılında siyasi ahlak yasası çıkarmak istedim. Trol çeteleri tutuldu, iftiralar atıldı.  Birileri bundan rahatsız oldu. Biz ne yapacağız? Birincisi ekonomi ile nefes alacak şekilde bütün yasaklar kalkacak, özgürlükler gelecek. Yazdığı yazı, attığı tweet nedeniyle kimse yargılanmayacak. İktidar istediğine kafir, kitapsız, vatan haini diyecek, sizler onlara en küçük eleştiri getiremeyeceksiniz. Olmaz… Kutuplaşma bitecek, kucaklaşma gelecek” diye konuştu.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU

’14 MAYIS’TA KİMSE KAYBETMEYECEK’

Millet İttifakı’nın kimseyi kutuplaştırmayacağı sözünü veren Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

/“14 Mayıs’ta kimse kaybetmeyecek. Hukuksuzluklar gidecek. Talimat alan yargı gidecek. Yolsuzluklar bitecek. Bıraktıkları enkazdan açılacak dosyalardan korkuyorlar.   Devlet kurumları çürüdü, yozlaştı. Akrabalara peşkeş çekildi. Büyük bir değişim içine giriyoruz. Bahçeli’nin konuşması ile birlikte olay tehdit aşamasını geçti. Kafir ve küffar kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz. Nasıl bir ithamdır bu… Yetmedi bu kez yabancı istilacılar çıkardılar. Sen önce yabancı bankalardaki hesaplarının hesabını ver. En kolay dava Türkiye’de kazanılıyor. Bana dava açacağına Hollanda 26 milyar dolar bankalarda olduğunu yazıyor. Onlara dava aç”

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU

‘BAHÇELİ’YE SERT SÖZLER’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları müebbet ya da vücutlarına mermi alır’ sözlerini de değerlendiren Davutoğlu; “Bahçeli’nin yaptığı 27 Mayıs’ın yönteminin hortlamasıdır. Ama 27 Mayısçıların tarih önünde yargılanmasından, millet önüne çıkamamasından farklı bir sonuç beklemiyor Bahçeli’yi… O gün o tehdit nasıl işe yaramamışsa, belki bir cumhurbaşkanlığı seçiminde işe yaramış gibi görünüp yaramamışsa bugün bu tehditler işe yaramaz. 1983 seçimlerine giderken hatırlarsanız darbeci Evren seçimden birkaç gün önce çıktı Turgut Sunalp’a oy verin dedi. Özal’a oy vermeyin anlamında… Ne oldu millet gitti, Özal’ı seçti. Ya Bahçeli senin yaşın yetiyor bunlara da sen okumuyorsun. Sen dizi seyretmekten bir şeyler okumaya fırsat bulmuyorsun. Sen bizim tarihimizi bilmezsin, demokrasi mücadelemizi bilmezsin, bizim milletimizden kopuksun… Ankara’daki evinden çıkmazsın. Kim gördü seni Anadolu’da…” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU

 ‘BARIŞACAK, KAYNAŞACAK, KUCAKLAŞACAĞIZ’

İktidarın milli ve manevi değerler ile toplumu korkutmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, “Benim hayatım başörtüsü mücadelesiyle geçti. Namazı, başörtüsünü kim yasaklayabilir. Biz milleti bölmeyecek birleştireceğiz. Biz gelince SİHA ve İHA’lar duracakmış. Neden dursun? Bayraktar bizi hedef almış. Bizim seninle bir işimiz yok. Ülkeye hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz ama ayrıcalık, imtiyaz beklemeyin. Sosyal yardımlar kesilecekmiş, asla kesmeyeceğiz. 15 Mayıs sabahı siyasetin hıdrellezi olacak. Barışacak, kaynaşacak, kucaklaşacağız” diye konuştu.

Gazetecilerin anketlere ilişkin sorusuna da yanıt veren Davutoğlu, “Korku ortamında anket olmaz. Anketlere inanmadığım için değil. Telefonla anket yapıyorlar. En az riskli olanı iktidar partisine oy vereceğini söylemek. Vatandaş korkuyor. Bu ortamda sağlıklı sonuç olmaz. Göreceksiniz çok büyük dalga geliyor. Türkiye’nin yeni baharını kimse engelleyemeyecek” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU

DENİZLİ’DEN  4 VEKİL İSTEDİ

Partisinin üç genel başkan yardımcısının da Denizlili olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Gülizar Biçer Karaca da insan hakları konusunda önemli çalışmalar yapmış, ülkemize büyük katkılar sağlamış genel başkan yardımcısı. Denizli siyasete önemli bir mühür vurdu. Tüm CHP adaylarımızı Ankara’ya göndermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Denizli 4. sıra Milletvekili Adayı Adil Demir’e seslenen Davutoğlu, “Adil Bey sizi de Ankara’da görmek istiyoruz” dedi. Davutoğlu, sıralamadaki diğer isimler olan Sedat Demirci, İlhan Özcan ve Ayşe Hazer’i de işaret ederek “Hepinizi Ankara’da görmek istiyoruz. Çok güzel bir Denizli ekibi oluşacak” diye konuştu.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU, MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİYLE BULUŞTU