İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ

​​​​​​​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet Buluşması kapsamında Denizli’de halka seslendi. İmamoğlu kalabalığa hitaben; “Size bir şey söyleyeyim aramızda kalsın, kazanıyoruz. Millet kazanıyor” diye konuştu.

SELAMİ AYDIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet Buluşması kapsamında Denizli’de halka seslendi. 29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı’nda konuşan İmamoğlu, “Hep beraber çok çalışıyoruz. Çok çalışıyoruz ama çalışmamızın daha çok azını gördünüz. Milletimiz için esas 15 Mayıs’tan sonra nasıl çalışacağız herkese göstereceğiz” dedi.

Denizli’nin kendisi için özel bir yeri olduğunu belirten İmamoğlu; Denizli hak ettiği yerde değil. 14 Mayıs’tan sonra Denizli de hakkını alacak. Türkiye’nin her yeri bir cennet köşesi… Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine gerçekten hak ettiği yerde değil. Paramızı pul ettiler. Bir anda milletimizin bütün kazanımlarını yerle bir ettiler. Emeklisinden işçisine, memurundan sanayicisine herkesi mağdur ettiler” diye konuştu.

İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ

‘2023 HEDEFİNİ HATIRLATTI’

Hükümetin 2023 yılında milli gelirin 25 bin dolar olacağı vadeni hatırlatan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

* Bu iktidar fazla değil 15 yıl önce 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. yılında kişi başı geliri 25 bin dolar açıkladı.  Bugün üçte birinde bile değiliz. Üçte birinden bile daha aşağıdayız.

*  Bakın o kadar çok şey kaybettik ki iktidarı devraldıklarında dünyanın 16. ekonomisiydik bugün 21. ekonomisi durumundayız. Daha da geri gidiyoruz.  

*  Bakın yüzünüze bakıyorum. Yüzünüze baktığımda ne görüyorum biliyor musunuz? Coşkulu kalabalığın en ön sırasında benim geleceğim ne olacak diyen gençleri görüyorum.

*  Gençlere hesap vermek zorundayız. Gençlerin umudunu tazelemek zorundayız. Gençlerin yüreklerini ferahlatmak zorundayız. Gençleri mülakat altında ezdirmeyen bir sistemi var etmek zorundayız.

İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ

‘GELECEĞİMİZİ KURTARMA SEÇİMİ’

*  Gençler adalet istiyor. Benim hakkımı yedirme diyor ey devletim...
*  Van’a gidiyoruz adalet isteriz diyor gençler. Tekirdağ’a gideceğim adalet istiyoruz diyor gençler. Her yerde… Dolayısıyla 14 Mayıs bir parti seçimi değil, geleceğimizi kurtarma seçimi.

*  Bu canım memleket yaş ortalaması 33. Bugün Avrupa’nın yaş ortalaması 45-46 daha yukarıda insanlar var. Yani nasıl bir fırsat barındırdığımızı bilelim.

İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ

‘İTTİFAK OLARAK ÇOK BAŞIRILI İŞLER YAPTIK’

Millet İttifakı olarak başarılı işler yaptıklarını belirten İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

*  Şimdi bu büyük hareket, bu büyük ekip kendini milletine adayıp yollara düşecek. Biz Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde kurulan bu ittifak ile çok başarılı işler yaptık.

*  İstanbul seçimini alamazlar dediler, küçümsediler. Büyük bir mücadele verdik kazandık. Seçimi elimizden almaya kalktılar. Hatırlayın Honaz’da da seçimi iptal etmişlerdi. Ne oldu? Önce Honaz’da şamar yediler sonra İstanbul’da 806 bin oyluk Osmanlı Tokadı yediler.

*  Şimdi sıra nerde? Şimdi sıra Türkiye’de…  Türkiye’de millet ittifakı kazanacak demiyorum eksik olur. Milletin İttifakı kazanacak.

*  Bunun adı 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti değil tek başına. Bunun adı milletin hükümeti olacak. Hak, hukuk, adalet, bereket, bolluk, ahlak aklınıza gelen bütün iyilikler bütün güzellikler 15 Mayıs’ta yeniden başlayacak.

*  İlk oyunu kullanacak, geleceğe umutla bakacak olan gençler bu seçimde adresiniz Millet İttifakı’dır. Bu seçimde adresiniz Kemal Kılıçdaroğlu’dur unutmayın. Kızabilirsiniz, öfkelenebilirsiniz haklısınız ama bu seçim önemli. Mutlaka oy kullanın sevgili gençler. Bu dönem bitecek.

*  Sevgili gençler sakın ayrışmayın. Gençler cesur olacaksınız sizi adaletle buluşturacak bu dönemde bölünmeyeceksiniz. Birleşeceksiniz oylarınızı gelip Millet İttifakı’na vereceksiniz.

*  Size bir şey söyleyeyim aramızda kalsın, kazanıyoruz. Millet kazanıyor.

MANSUR YAVAŞ: 15 MAYIS’TAN SONRA NE TOP, NE TÜFEK NE İHA GÖREMEYECEKSİNİZ, HEPSİ GÖREV ALANINA DÖNECEK

İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ
Denizli’de konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Türkiye’yi cennet yapacağız diye geldiniz, maşallah hepimize cehennemi yaşattınız. Siz kaybettiniz. 15 Mayıs’tan sonra ne top ne tüfek ne İHA göremeyeceksiniz. Hepsi görev alanına dönecek. İktidar değişmezse hepiniz kredi kartları ile baş başa kalacaksınız” diye konuştu.

Millet Buluşması kapsamında Denizli’de konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hükümete yüklendi. Yavaş alana gelirken gördüğü pankartı işaret ederek; “Bir pankart açılmış yolda gördüm; ‘Denizli vatanını böldürmez’... Bir dakika. Kandil, ABD, Rusya’sı böleceğim diye uğraştı bölemedi. Şimdi diyorsunuz ki; 80 terörist kaldı…  O mu bölecek?  Niye böyle korkutuyorlar? Çakarlı arabaları bırakmak istemiyorlar. Lüks villaları bırakmak istemiyorlar. Kolay kazançları bırakmak istemiyorlar” diye konuştu.

‘ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜLER’

* Biraz önce internete bir haber düştü. Diyarbakır adayları ‘devlet Öcalan’la görüşür, zaten diyor sürekli görüşüyoruz’ diyor.

* Ben diyorum ki bunların attığı iftiralara bakmayın. Aynı şekilde seçimi kazanmak için bunlar Kandili de konuşturur. Kendileri gider İmralı ile konuşur.

*  Heyet gidiyor dendi inkar ettiler. Ortaya çıktı ki kendileri itiraf etti. Sürekli görüşüyoruz diyor.

* Hele kandilde var bir terörist. ‘Siz niye beni siyasete alet ediyorsunuz’ diyor. ‘Buraya en fazla heyeti AKP gönderdi, Tayyip Erdoğan gönderdi. Üst düzey yöneticiler geldi’ diyor. Böyle iki yüzlü siyaset olur mu?

* Merak etmeyin bu ülkenin sağlam sahipleri var. Bizler varız. Hiçbir şey olmaz Allahın izniyle. Türkiye’yi böldürmeyiz. 40 yıldır bölemediler şimdi mi bölecekler.

İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ

‘AKP YÖNETİCİLERİ SİZ KAYBETTİNİZ’

AKP’nin seçimi kaybettiğini savunan Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

*Değerli AKP yöneticileri, siz kaybettiniz. Nasıl kaybettiniz biliyor musunuz… 2002 yılında iktidara geldiğinizde şöyle bir fotoğraflarınızı gözünüzün önüne getirseniz. O zamanki kıyafetlerinize baksanız, o zamanki yaşantınızı şöyle bir gözden geçirseniz. Bir de şimdi ki halinize baksanız anlarsınız.

*Türkiye’yi cennet yapacağız diye geldiniz. Maşallah hepimize cehennemi yaşatır hale geldiniz. Siz temel değerlerinizden uzaklaştığınız için kaybettiniz. Siz Hz. Ömer’in mumu gibi devlet işinde ayrı hükümet işinde ayrı kendi işinde ayrı kullanacağız derken devletin bütün imkanlarını kendi emrinize verdiniz.

*  Uçaklarla seçimlere gidiyorsunuz, devletin mumunu unuttunuz artık. Bunun için kaybedeceksiniz.

‘EKONOMİYE HAKİM OLAMADINIZ’

*21 yıl içinde 1 trilyon 200 milyar dolar bütçe kullandılar. Pahalı projelerle toplum borçlandırıldı. Ekonomiye hakim olunamadı. Bilimden uzaklaşıldı.

* Kendi kafalarına göre olmayan ekonomi modelleri çıkardılar. Bunun üzerine iyi kötü ekonomiyi idare edenler geri çekildi.

* Şimdi iki ayda bir hazine bakanı iki ayda bir maliye bakanı değişiyor. Bundan sonra yapabilecekleri bir şey yok. Biliyorlar ki; eskiden görev yapmış bir bakanı geriye çağırıyorlar. O da diyor ki ‘kusura bakmayın siz bizi dinlemiyorsunuz, ben sizinle çalışamayacağım’…

İMAMOĞLU: SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM ARAMIZDA KALSIN, KAZANIYORUZ

‘AĞZINIZA KÜREKLE VURACAKLAR’

* 15 Mayıs’tan sonra ne top ne tüfek ne İHA göremeyeceksiniz. Hepsi görev alanına dönecek.

* Ama hepiniz kredi kartları ile baş başa kalacaksınız. Ev sahibi kiracı kavgası devam edecek. Bu ülkede uyuşturucu sorunu devam edecek, bu ülkede mülteci sorunu devam edecek. Hayat pahalılığı, enflasyon devam edecek. Ağzınızı açamayacaksınız.  

* Hayat pahalı dediğiniz zaman ‘bunların ağzına kürekle vurun yalan söylüyorlar’, soğan pahalı dediğiniz zaman ‘soğan kafalı’ diyerek hakaret edecekler. 15 Mayıs’ta iktidar değişmediğinde bunlar olacak.

* İnşallah değişirse ekonomide bir şampiyonlarligi var. Şampiyonlar ligi ekibi var.