Millet İttifakı'nın Mimar Aday Adayları Meslektaşları İle Buluştu

​​​​​​​Mimarlar Odası Denizli Şubesi, milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan mimarları meslektaşları ile buluşturdu. Aday adayları Arif Balkanay, İbrahim Şenel ve Mehmet Emir Tuğrul,  "Aday Adaylarımız Yanıtlıyor" başlıklı söyleşide siyasete giriş amaçlarını ve seçilmeleri halinde yürütecekleri çalışmaları anlattı.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU-Genel seçimlerde Denizli Milletvekili Aday Adayı olan mimarlar Arif Balkanay, İbrahim Şenel ve Mehmet Emir Tuğrul, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Cüneyt Zeytinci Konferans Salonu’nda "Aday Adaylarımız Yanıtlıyor" başlığında düzenlenen söyleşide katılımcıların sorularını yanıtladı.

Programa MHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Ebru Leman Kalkan, mazeret bildirerek katılamazken, söyleşinin moderatörlüğünü Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel gerçekleştirdi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve mimarların katıldığı etkinlikte Kabel, sunuş konuşmasında, liyakate dayalı temsilin önemine dikkat çekerek, Cumhuriyet'in yeni yüzyılı ve ülkenin yeniden imarında meslektaşlarının ifa edeceği göreve işaret etti ve bilinçli tercih yapmak için bu programı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Millet İttifakı'nın Mimar Aday Adayları Meslektaşları İle Buluştu

“ŞİMDİ İŞİ EHLİNE VERMENİN TAM DA ZAMANI”

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Arif Balkanay, depremden sonra günlerce uyuyamadığını belirterek, bu depremin tüm ülkeyi bütün kurumlarıyla enkaz altında bıraktığını savundu. Yeni Türkiye'yi inşa etmek için bu gerçeğin görülmesi gerektiğini ifade eden Balkanay, şunları söyledi:

"Şimdi işi ehline vermenin tam da zamanı. Türkiye Cumhuriyeti, 85 milyon hayatın her alanında kesinlikle işi ehline vermesi halinde bu enkazın altından kalkar. Bunu hep beraber görmemiz gerekiyor. Topyekun ayağa kalkmamız gerekiyor. Herkesin gücü oranında bu sürece el atması lazım. En başka siyasi partiler buna el atacak. Yarının Türkiyesi için ne yapabiliriz bunun gayretindeyiz. Artık bu Meclis 100 yıl öncesinin kurucu Meclis'i gibi çalışacak. Çünkü yeni Türkiye'nin bütün kurum ve kurallarının altyapısı orada oluşacak. Acilen imar, ihale, yapı denetim, mahalli idareler, belediyeler, kıyı orman ve çevre kanunlarının değişmesi, revize edilmesi gerekiyor."

Millet İttifakı'nın Mimar Aday Adayları Meslektaşları İle Buluştu

“YENİ BİR BAKIŞ AÇISI VE YENİ BİR KÜLTÜR İNŞASINA İHTİYACIMIZ VAR”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı İbrahim Şenel de konuşmasında depremin siyasete girmesinde ve aday adayı olmasında belirleyici olduğunu ifade etti. Ülkenin sorunlarını kalbinde hisseden herkeste depremin travmatik sonuçları olduğuna işaret eden Şenel, "Bir mimar olarak ülkenin geldiği noktada şu ana kadar çeşitli sivil toplum örgütlerinde aldığım görevlerin yeterli olmadığını, artık farklı yerlerde, farklı söylemlerin dile getirilmesi gerektiğini ve bu sorumluluğun bizlere ait olduğunu hissettim. Sorunları dile getiriyorduk ama çözüm noktası olarak geride kalıyorduk. Artık çözümün bir parçası olmanın, karar veren konumunda olmanın zamanının geldiğine inanıyoruz. Yeni kentlerin, yapıların inşasından önce yeni bir bakış açısı ve yeni bir kültür inşasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ortak akılla bunları gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Millet İttifakı'nın Mimar Aday Adayları Meslektaşları İle Buluştu

“ÜLKEM DE DEPREMDE ÇARESİZ DURUMA DÜŞTÜ”

DEVA Partisi Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emir Tuğrul da kendinden tecrübeli meslek büyüklerinin olduğunu dile getirerek, 26 yaşında siyasete girmesinin gençlere örnek olmasını diledi.

Umutsuz bir gençlik olduğunu savunan Tuğrul, "Yarının ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençler tamamen ekonomi derdine düşmüş. Hayallerim var. Benim bir şeyler yapmam gerekiyor düşüncesiyle siyasete başladım. Hayalleri olan bir çok gence belki umut ışığı olurum. Ekonomi, adalet bir şekilde çözülür ama bir insan hayata küserse o insanı kazanmak öyle kolay değil. İnsanları hayata bağlamak gerekiyor." dedi.

Millet İttifakı'nın Mimar Aday Adayları Meslektaşları İle Buluştu

Toplantıda aday adayları, katılımcıların sorularını da yanıtladı.