NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK, NERDEN BAKSAN …

Serkan Urgancı yazdı...

Denizli’de 3 gündür CHP’nin sandık görevlileri listesini zamanında vermemesi nedeniyle yaşananlar konuşuluyor. Arda Arpacı başkanlığındaki CHP Pamukkale İlçe teşkilatı listelerin verilme saatini 5 dk geçirince Pamukkale 1. Seçim Kurulu ilk başta listeleri kabul etse de 2. Seçim Kurulu listeyi kabul etmemiş, AK Parti ve CHP’nin karşılıklı itirazları sonucu 1. Seçim kurulu da başvuruyu gecikme nedeniyle kabul etmemişti. Sonuç olarak CHP’nin Pamukkale ilçesindeki 712 sandığında sandık görevlisi bulunmayacak.

Sen kalkıp her ortamda sandık güvenliği konusunda bas bas bağıracaksın sonra da bu hatayı yapacaksın. En asli görevi seçim döneminde gerekli işlemleri yapmak olan CHP Pamukkale başkanlığı için kabul edilemez bir ihmal. Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça.

Bu büyük hata sonrası partili seçmenlerden gelen yoğun baskı da beraberinde İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın istifası ile sonuçlandı. CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, parti binasında Arda Arpacı ile yaptığı görüşme sonrası yazılı bir açıklama yaparak Arpacı’nın genel merkezin isteği doğrultusunda istifa ettiğini duyurdu. Sonrasında bir grup tarafından kendi isteğiyle istifa ettiği algısı oluşturulmaya çalışıldıysa da nafile…

Tüm bunlar yaşanırken her ne hikmetse, CHP’nin milletvekili sıralamasına tepki gösteren ilçe başkanlarının genel merkeze gönderdiği imzalı metin basına sızdırıldı. Arda Arpacı’nın ikinci sıra milletvekili adayı Şeref Arpacı’nın adaylığına şerh koyarak diğer ilçe başkanlarıyla beraber sıralamaya tepki gösterdiği belge yayınlandı.

 Arpacı’nın siyasi ikbaline kazma vuruldu.

Çünkü aynı kazma daha önce başka eller tarafından, milletvekili adaylığı için il başkanlığından istifa eden Nuri Çavuşoğlu’na da vurulmuş, adaylık sıralamasına koyulmamıştı. Böylece iç hesaplaşmada rövanş alınmış oldu.

Denizli’de kutuplaşmış CHP yapılanmasının yıllardır süregelen klasik tutumları…

Gelelim AK Parti’nin, CHP’nin bu büyük hatasını avantaja çevirmesine. Elbette AK Parti kanadı böyle büyük bir hatayı es geçmedi ve CHP İlçe Başkanının istifası ile sonuçlanan sürecin sadece fitilini ateşlemekle kalmadı, altına sürekli odun atıp alevi körükledi.

Ama ben onların yerinde olsaydım bu büyük hatanın üstüne basa basa kamu oyunun öğrenmesini sağlar, sonra da siyasi nezaket gereği şikayetçi olmaz ve kararı seçim kuruluna bırakırdım. Fakat şundan da eminim ki; aynı hatayı AK Parti yapsaydı CHP de aynı şekilde şikayetçi olur ve sandık görevlilerini bertaraf ederek teşkilatı sarsmanın yoluna bakardı.