Oy pusulasının uzunluğu 1 metre

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oy pusulasındaki sıralamaya son şeklini vermesinin ardından oy pusulalarının basımına da başlandı. Seçimine katılan siyasi parti sayısının çok olması nedeniyle birleşik oy pusulalarının uzunluğu dikkat çekti.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, siyasi partilerin seçim çevrelerini ve milletvekili kesin aday listelerini açıkladı. Milletvekilliği seçimlerine ülke genelinde katılacak 24 siyasi parti ve 151 bağımsız adayın da oy pusulasındaki yerlerine son şekli verildi.

OY PUSULASININ UZUNLUĞU 1 METRE

Siyasi parti ve ittifakların yerlerinin son şekli verilen oy pusulasının uzunluğu dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu AK Parti Genel Merkez Temsilcisi AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, yurt dışındaki seçimlerde kullanılacak pusulaların basımına başlandığını, pusulanın 1 metre uzunluğunda olduğunu bildirdi.

Sosyal medya hesabından oy pusulalarının fotoğraflarını paylaşan Özel, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçiminde kullanılacak oy pusulasının onayı YSK tarafından yapılmıştır. Yurt dışındaki seçimlerde kullanılacak oy pusulalarının basımına başlanmış olup oy pusulasının boyutu 100 cm. (Bir metre) Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.
14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi takvimi işlerken, 27 Nisan'da gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi yapılacak.

PUSULADAKİ SIRALAMA

Basımına başlanan oy pusulasının birinci sırasında Millet Partisi, ikinci sırasında Hak ve Özgürlükler Partisi yer alırken, üçüncü sırada Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Sol Parti'den oluşan "Sosyalist Güç Birliği İttifakı" yer alıyor.

Pusulada dördüncü sırada Genç Parti, beşinci sırada Memleket Partisi'nin olduğu pusulada altıncı sırada BBP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP'den oluşan "Cumhur İttifakı" bulunuyor.

Yedinci sırada Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile Türkiye İşçi Partisi'nin oluşturduğu "Emek ve Özgürlük İttifakı", sekizinci sırada Adalet Birlik Partisi, dokuzuncu sırada Anavatan Partisi, onuncu sırada Yenilik Partisi, on birinci sırada Halkın Kurtuluş Partisi, on ikinci sırada Milli Yol Partisi, on üçüncü sırada Vatan Partisi, on dördüncü sırada Güç Birliği Partisi yer alıyor.

Pusulanın on beşinci sırasında CHP ve İYİ Parti'den oluşan "Millet İttifakı" yer alırken, son olarak Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan "Ata İttifakı" ise pusulanın on altıncı sırasında bulunuyor.