SABIR İSMAİL'İN SABRI TAŞTI

​​​​​​​Kale ilçesinin MHP'li eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasını ve iktidarın uygulamalarını tasvip etmediğini belirterek MHP'den istifa ettiğini açıkladı. Sabır İsmail olarak tanınan Yarımca, “Sabrım taştığı için bu kararı aldım” dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek istifa kararını açıklayan Yarımca, "Siyasi hayatım boyunca ülkücü hareket düşüncesi ve davası içerisinde ülkemiz ve milletimiz için görev aldım" dedi. İki dönem Denizli İl Genel Meclisi Üyeliği yaptığını hatırlatan Yarımca, "2009-2014 döneminde ise yine halkımızın bize gösterdiği teveccüh ile sevdalısı olduğum Kale İlçemizde MHP'den belediye başkanlığı görevinde bulundum. 2015 yılından da yine MHP’den milletvekili adayı oldum. Kalbim, gönlüm, düşüncem her daim ülkücü hareket davası içerisinde oldu. Bu minvalde de davama inanmış bir nefer olarak MHP içerisinde siyaset yapmaya devam ettim. Ancak son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine, önemli bir karar almak zorunda kaldım" diye konuştu.

"MHP'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasını doğru bulmuyorum"

"MHP'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasını ve siyaseti bugünkü çerçevede yapmaya devam etmesini en başından itibaren doğru bulmadım. İttifak sürecine baktığımda da haklı olduğumu birçok konu ve olayda görme fırsatı yakaladım" diyen Yarımca, "AK Parti iktidarında yolsuzluklar, israf, adalet kavramının ortadan kalktığı, devlet kadrolarında liyakata yer verilmediği, bakanlıklar ve yerel yönetimlerde keyfi uygulamalara imza atıldığı, ihale kanunlarının hiçe sayıldığı, denetim ve Sayıştay raporlarının görmezden gelindiği ve benzeri birçok sıkıntı ülkemize, aziz milletimize reva görülmüştür. Milletimiz kutuplaştırılmış, ayrıştırılmıştır. Bu ortamı tasvip etmiyorum." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ ÜLKEMİZE UYGUN DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'ye uygun olmadığını ifade eden Yarımca, "Partimiz tek adam döneminin tüm olumsuzluklarına, yürüttüğü politika nedeniyle halkımız tarafından ortak görülmektedir. Bu büyük bir vebaldir. Ülkücü davaya inanmış, Milliyetçi Hareket Partimize gönül vermiş dava arkadaşlarımız da, bu durumu halkımıza açıklayamaz hale gelmiştir. MHP Genel Merkezinin de üzülerek söylüyorum ki, bu aymazlığa sessiz kalması da şahsım nazarında bardağı taşıran en önemli unsurlardan olmuştur." diye konuştu.

 "Sabrım taştığı için bu kararı aldım"

MHP Genel Genel Merkez Yönetim kadrolarının da, görevlerini layıkıyla yapmadıklarını, liyakatsızlığı kendi çıkarları doğrultusunda yayma çabası içerisinde olduklarını savunan Yarımca, "Örneğin MHP'nin çok güçlü olduğu Denizli'mizde Genel Merkez tarafından atanan İl Yönetiminden bazılarının davayı sırtlanamayan, halktan kopuk siyasetle partimizi temsil edememeleri nedeniyle geldiğimiz nokta maalesef ortadadır. Yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı da MHP üyeliğimden istifa ediyorum. İstifam mevcut duruma yönelik tepkimdir. Ancak kalbimden kimse ülkücü davayı çıkarıp atamaz. Yaşamım boyunca da davam uğrunda yol almaya devam edeceğim." dedi.

SABRIM TAŞTI

Yarımca, "Sabrım taştığı için bu kararı aldım. Allah milletimize sabır versin. İnsanlar ayrıştırıldı, siyaset seviyesizleşti. Bundan sonra ülkem için, milletim için nerede olunması gerekiyorsa orada oluruz" ifadelerini kullandı.