Yüksek Seçim Kurulu Geçici Aday Listelerini Açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin seçime katılacakları seçim çevrelerini ve milletvekili geçici aday listelerini açıkladı. Milletvekilliği seçimlerine 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday katılacak. Denizli seçim çevresinde ise 20 siyasi parti ve 1 bağımsız aday yarışacak.

Osman Nuri BOYACI
Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı ile yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre; 24 siyasi parti tarafından Yüksek Seçim Kuruluna verilen aday listeleri ve bağımsız milletvekili olmak isteyenlerin bilgi ve belgeleri incelendi.
İnceleme sonucu Adalet Birlik Partisi'nin 47, Adalet Partisi'nin 67, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 87, Anavatan Partisi'nin 63, Büyük Birlik Partisi'nin 87, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 80, Genç Parti'nin 72, Güç Birliği Partisi'nin 59, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin 87, Halkın Kurtuluş Partisi'nin 87, İyi Parti'nin 78, Memleket Partisi'nin 87, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 87, Milli Yol Partisi'nin 49, Sol Parti'nin 87, Türkiye İşçi Partisi'nin 55, Türkiye Komünist Hareketi'nin 87, Türkiye Komünist Partisi'nin 87, Vatan Partisi'nin 87, Yenilik Partisi'nin 74, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 87, Zafer Partisi'nin 75 seçim çevresinde seçime katılacaklarına ve Türkiye genelinde 152 bağımsız milletvekili adayı olduğuna karar verildi.
14 Mayıs'ta yapılacak seçimde oy pusulasında 24 partinin amblemi yer alacak, bu partilerden 11'i tek başına, 13'ü ise ittifaklarda seçime girecek. Seçimde Cumhur, Millet, Ata, Emek ve Özgürlük ve Sosyalist Güç Birliği adı altında 5 ittifak yer alacak.
Denizli’de ise 20 siyasi parti Yüksek Seçim Kurulu’na geçici aday listesi verdi. Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Milli Birlik Partisi ve Milli Yol Partisi Denizli’de aday göstermedi. Bağımsız aday olarak ise Hakan Özen milletvekili olmak için yarışacak.