PAÜ, KÖK HÜCRE NAKLİNDE BÖLGEYE UMUT OLUYOR
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, kemik iliği ve kök hücre nakillerinde önemli bir eşiği geride bırakarak 500. nakilini başarıyla tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri, bölgedeki kök hücre nakli hizmetlerinde referans merkezi olma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Kemik İliği ve Kök Hücre Nakli Merkezi’nin 500. naklini tamamladı. Bu önemli başarı, düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.
Etkinlikte konuşan TerapötikAferez Ünitesi ve Kemik İliği Nakil Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Sibel Kabukçu Hacıoğlu, “Hastalarımızın nakil sonrası ikinci hayatlarına sağlıklı başlamaları en büyük mutluluğumuz. Bugün 500. kez yaşadığımız bu mutluluğun ekip olarak haklı gururunu yaşıyoruz. Nisan 2011 tarihinde ruhsat alarak daha aktif hale gelen merkezimiz şu an 8 yatakla hem Denizli ili içinden, hem de bölgedeki illerden gelen hastalarımıza tüm gayretiyle hizmet vermeye devam ediyor. Şu anda aktif olarak daha çok multiplmiyelom ve lenfoma tanılı hastalarımıza otolog (hastanın kendi kök hücrelerinden) nakil yapmaktayız” diye konuştu.
AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET SUNUYOR
PAÜ Hastaneleri Kök Hücre Nakli Merkezi'nin, Avrupa Kemik İliği Nakli Birliği (EBMT) üyesi olduğunu belirten Doç. Dr. Kabukçu Hacıoğlu, merkezde yapılan nakillerin etik kurallar çerçevesinde ve bilimsel verilere dayalı olarak yürütüldüğünü ifade ederek, “Merkezimiz sağlık turizmi kapsamında yurt dışı hastalarına da hizmet verebilecek düzeyde, etik ve hasta odaklı çalışmaktadır. Nakil başarı ve yan etki oranlarımız EBMT verileri ile uyum içerisindedir” dedi.
Ayrıca merkezin bugünkü başarısında geçmişte görev alan kurucu akademisyenlerin de büyük katkısı olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, “Bizler 2016’dan beri onların büyük zorluklarla elde ettiği bu başarıyı elimizden geldiğince taçlandırmaya çabalıyoruz” diye konuştu.
“KÖK HÜCRE BAĞIŞI HAYAT KURTARIR”
Kök hücre bağışının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Hacıoğlu, “Daha fazla hastaya nakil şansı sunulabilmesi ve sağlığına kavuşabilmesi için kök hücre bağışı çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
Elde edilen başarının bir ekip çalışması olduğunun altını çizen Hacıoğlu şöyle devam etti:
“Kök hücre nakli ekip işidir. Nakil sürecinde hastane personelinden hocasına kadar tüm ekibimiz aktif olarak rol almaktadır. Bu başarıya birlikte imza attık. Bu sebeple hematoloji öğretim üyesi hocalarımıza, nakil ünitesi hemşirelerimize, terapötikaferez ekibimize, nakilde emeği geçen tüm personele ve hastane yönetimine teşekkür ederim”
PASTA KESİMİYLE TAMAMLANDI
Etkinlik, 500. kök hücre naklinin başarıyla gerçekleştirilmesinin onuruna düzenlenen pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.