SERVERGAZİ DEVLET HASTANESİ’NDE TDL ODALARI HİZMETE AÇILDI

Servergazi Devlet Hastanesi, Normal Doğum Eylem Planı kapsamında anne adaylarını bilinçlendirmek ve sezaryen oranlarını azaltmak amacıyla 3 adet TDL (Travay-Doğum-Loğusa) odasını hizmete sundu. Odalar, anne adaylarına ev konforunda doğum imkânı sağlıyor.

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın Normal Doğum Eylem Planı çerçevesinde, anne adaylarının doğum sürecini daha konforlu ve güvenli hale getirmek için 3 adet TDL (Travay-Doğum-Loğusa) odasını hizmete açtı. Bu odalar, gebelerin doğum sancısı, rahim açıklığının ilerlemesi ve doğum sonrası ilk saatleri aynı ortamda geçirmelerine olanak tanıyor.

EV KONFORUNDA DOĞUM İMKÂNI 

TDL odaları, anne adaylarına hareket özgürlüğü sunarken, refakatçileriyle birlikte ev ortamında hissetmelerini sağlıyor. Odalarda bulunan yataklar, doğum sırasında jinekolojik doğum masasına dönüştürülebiliyor ve gebenin kendi yatağında doğum yapmasına imkân veriyor. Ayrıca odalarda banyo, mutfak, buzdolabı, televizyon, refakatçi koltuğu ve giysi dolabı gibi kişisel ihtiyaçları karşılayacak özelliklerin yanı sıra, Radyan Isıtıcı, Bebek Tartısı, T Parça Canlandırıcı ve NST cihazı gibi doğum için gerekli tüm tıbbi ekipmanlar bulunuyor.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, TDL odalarının hizmete açılmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Servergazi Devlet Hastanemizde 24 yataklı Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisimiz, 10 yataklı Anne Otelimiz, 11 yataklı 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz, 7 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız ve 13 Ebemiz ile birlikte doğum ve doğum sonrasında kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine hastane bünyesinde bulunan Gebe Okulumuzda ebelerimiz tarafından doğum süreci, doğum ağrısı ile baş etme yöntemleri, nefes egzersizleri, anne sütü ve emzirme, normal doğumun faydaları ve yeni doğan bakımı gibi konularda gerekli eğitimleri veriyoruz. Doğumdan sonra da anne sütü ve emzirme konusunda bilgi verilerek, sağlık çalışanlarımız tarafından annelerin bebeklerini en iyi şekilde emzirmelerine yardımcı oluyoruz. Tüm bu hizmetlerimize ek olarak Servergazi Devlet Hastanesi’nde 3 adet TDL (Travay-Doğum-Loğusa) odasını hizmete soktuk. Anne adayının doğumu için gerekli tüm cihaz ve ekipmanların mevcut olduğu bu tek kişilik modern doğum odalarında yenidoğan hemşiresi, ebe ve doktor gözetiminde hijyenik ve rahat bir ortamda doğum gerçekleştirilebilecek. Bu odalarda anne adayları doğum sürecine daha rahat hazırlanacak ve doğum sürecinin kaliteli ve güvenli geçmesini sağlayacak.”