KANSER HASTASI KADININ YEMEK BORUSU ALINDI YENİSİ YAPILDI
Denizli’de yemek borusu kanseri 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşması sağlandı.
Denizli’de yaşayan 66 yaşındaki Şengül Korkmaz üç ay önce yutma güçlüğü, mide bulantısı ve sırt ağrısı şikayetleriyle Denizli Devlet Hastanesi Gastraenteroloji Cerrahisi Polikliniği’ne başvurdu.
Yapılan tetkiklerden sonra hastaya yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Işın tedavisi ve kemoterapi gören Korkmaz son çare olarak Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Barış Dirim ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Mahmut Kaan Demircioğlu gözetiminde ameliyata alındı. Ameliyatta midesinden yeni yemek borusu yapılan hasta 12 gün süren zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
MİDE TÜP HALİNE GETİRİLDİ
Operasyola ilgili konuşan Op. Dr. Dirim; “Ameliyatta kanserli yemek borusunu onkolojik prensiplerle çıkarabilmek için hastamızın karın, göğüs kafesi boşluğu ve boyun bölgesine müdahale ettik. ‘Üç alan cerrahisi’ olarak da adlandırılan ‘McKeown total özefajektomi’ cerrahi tekniğini uyguladık. Çıkarmış olduğumuz yemek borusunun yerine, tüp haline getirdiğimiz mideyi boyun bölgesine dikerek sindirim sisteminin devamlılığını sağladık. Hastamızın beslenmesini erken dönemde ince bağırsağından vücut dışına uzattığımız tüp aracılığıyla sağladık. Akciğer, kalp ve sindirim sistemi fonksiyonları normale dönünce, ağızdan gıda alımını da sağlayarak iyileşme sürecini tamamladık” ifadelerini kullandı.
YOĞUN EMEK SARFEDİLDİ
Op. Dr. Demircioğlu ise sürece ilişkin; “Bu tür ameliyatların deneyimli ellerde ve donanımlı ekiplerce gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. Hastanemizde Gastroenteroloji Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji yandal uzman hekimleri olarak kalın ve ince bağırsak, mide ve yemek borusu, pankreas, karaciğer hastalıkları ve kanserlerinin kapalı (laparoskopik) ve açık cerrahi tedavilerini gerçekleştirmekteyiz. Hastamızın onkolojik tedavi aşamasından taburculuğuna kadar geçen süreçte yoğun emeği olan medikal ve radyasyon onkolojisi uzman hekimlerimize, anestezi ve yoğun bakım uzman hekimlerimize, tüm hemşire ve anestezi teknisyen ekibimize şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.




