İLAÇ FİYATLAMASINDA YÜZDE 30,5 ARTIŞ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile beşeri tıbbi ürünlerde 1 Avro değeri yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu karara eklenen geçici dokuzuncu maddede, "Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 (bir) Avro değeri, 2023 yılı Temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırılarak 14, 0387 TL olarak belirlenmiştir" ifadesine yer verildi.

Yapılan düzenleme ile barem değerleri Avro değerinde yapılan değişiklik oranında güncellenerek fiyat korumalı ürünlerde 48,41 TL ve diğer ürünlerde 25,30 TL olduğu bildirildi.

24 Temmuz'da yürürlüğe gireceği belirtilen kararda "Dönemsel avro değeri güncellemesinde, geçici 7'nci madde kapsamında uygulanan 4 TL'ye kadar olan artışlar dikkate alınmaz. Güncelleme sonrasında uygulanacak olan 4 TL'ye kadar olan artışlar, TL değerinde değişiklik yapılmadan ürünlerin depocuya satış fiyatları üzerine eklenir." hükmü yer aldı.