ERKEN TEŞHİSLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Denizli’de göğsünden kan akıntısı gelen ve bir türlü tanı koyulamayan 43 yaşındaki H.D., özel bir hastanede yapılan tetkikler sonucu yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

 

İHA

Denizli’de yaşayan 43 yaşındaki H.D. göğsünden gelen kan akıntısını görünce bir sağlık kuruluşuna başvurdu.  Yapılan tetkiklere rağmen  tanı konulamayan hasta, daha sonra özel bir hastaneye başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir, tahliller ve yaptığı biyopsi ile hastanın sağ göğsünde tümör tespit etti. Yapılan operasyonla hastanın göğsü boşaltıldı, eş zamanlı olarak  Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Kenan Akbaş tarafından implant uygulaması yapıldı. Operasyon sonucunda hasta,  sağlığına kavuştu. 

ERKEN TEŞHİSLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

“HASTANIN TÜM MEME DOKUSU ÇIKARILDI” 

Operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Mehmet Pekdemir, “Kadın hastamız, sağ meme başında kısmi bir kanlı akıntı şikâyetiyle birkaç sağlık merkezine başvurmuş. Belirli bir patoloji tespit edilemediği için sonuç elde edilememiş. Muayenesinde kuşkulu veriler tespit ettik. Bu nedenle hastaya biyopsi uygulandı. Biyopsi sonunda süt kanallarından henüz ilerlememiş ama yaygın görünen bir meme tümörü keşfedildi. Erken evre olması nedeniyle hastanın tüm meme dokusunun alınmasının ardından estetik ve plastik cerrahinin eşliğiyle hastaya eş zamanlı olarak implant ile onarımına karar verildi. Hastanın tüm meme dokusu çıkarıldı ve ardından plastik cerrahinin eşliğiyle meme onarımı yapıldı ve hasta sağlığına kavuştu. Burada en önemli olan konu erken teşhis oldu. Hastamız artık düzenli takiple hayatını güzelce yaşayabilecek” dedi. 

Sağlığına kavuştuğu için operasyonu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkürlerini sunan hasta H. D., “Sağ göğsümün ucundan gözyaşı şeklinde kan geliyordu. Birkaç doktora gittim ama sonuç alamadım. Burada konulan teşhisle tümöre rastlandı. Ameliyatım başarılı bir şekilde geçti ve ağlığıma kavuştum. Çok mutluyum” diye konuştu.