TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN İDDİA ETTİ: HASTANIN YANLIŞ YUMURTASI ALINDI!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı ve Hasta Hakları Aktivisti Mahmut Şahin, Denizli'de özel bir hastanede bir hastanın yumurtalığındaki kistten dolayı sol yerine sağ yumurtalığının alındığını ileri sürdü. Şahin, laparoskopik olarak yapılması gereken operasyonun açık ameliyata dönüşüp yanlış dikiş yapıldığını, hastanın hayatıyla oynanmasının peşini bırakmayacaklarını söyledi.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Merkezefendi ilçesinde özel bir hastanenin önünde basın açıklaması yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketici hakları ile ilgilenen, onların yasal haklarını savunan, güçlü satıcı ve sağlayıcılara karşı tüketicileri destekleyen bir sivil toplum örgütü olduklarını belirterek, cep telefonundan buzdolabına, evinden arabasına kadar sıkıntı yaşayanların her konuda şikayetlerini aldıklarını kaydetti. 

“TELEFONDAKİ HATA İLE AMELİYAT HATASI AYI DEĞİL”

Ürün hatasını düzeltmenin mümkün olduğunu dile getiren Şahin, "Bir telefonda sorun varsa telefonun hatası giderilir ya da ürün değiştirilir ve sorun giderilmiş olur. Hatta o süre zarfındaki sıkıntılar dahi yasaların verdiği haklar doğrultusunda karşı taraf tarafından tanzim edilir. Fakat bir telefonun satışıyla bir ameliyatı aynı kefeye koyan kanun,  burada insanın ve ürünün arasındaki manevi durumu bir türlü tahlil edemedi. Türkiye'de manevi tazminatlar, maddi tazminatlara göre çok düşük" dedi.

"SORUNSUZ YUMURTALIK ALINIYOR" 

Şahin, Denizli'de H.D. isimli 44 yaşındaki kadının geçen yıl yapılan muayenede sol yumurtalığındaki kistten dolayı sol yumurtalığının alınmasına karar verildiğini, fakat özel bir hastanedeki doktor A.Ü. tarafından yapılan operasyonda sol yerine sağ yumurtalığının alındığını iddia etti.

Ameliyatta bir hata yapıldığında "ürünü değiştirelim" teklifi ile karşılaşılamayacağını, onun için çok dikkatli olunması gerektiği ifade eden Şahin, "Önünde bulunduğumuz sağlık kurumunda geçtiğimiz yıl başlanan süreçle bir hastanın sol yumurtalığındaki kistten dolayı rahminin alınması gerekiyor. Ameliyat yapılıyor. Fakat ameliyat sırasında bağırsak da kesiliyor. Laparoskopik olarak yapılması gereken operasyon bir anda açık ameliyata dönüşüp hastanın bağırsakları da dikiliyor. Aradan bir süre geçtikten sonra karnında ve sol kasığında şiddetli ağrılardan dolayı apar topar devlet hastanesine gidiyor. Ultrasona giriliyor, sol yumurtalığında kist olduğu ve ileri derecede olduğu söyleniyor. Hasta "nasıl olur, benim sol yumurtalığım alındı" diyor. "Hayır sol yumurtalığınız duruyor, sağ yumurtalığınız alınmış" deniyor. Yani sorunsuz yumurtalık alınıyor ve hasta yeni sürece giriyor. Tabii bu hastaneye geliniyor. Doktoru, yaptığı kontrolde acilen ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Bu bir mobilya değil ki değiştirip yerine koyasın. Bu sefer yapılan ikinci ameliyatın da parası alınıyor" diye konuştu.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN İDDİA ETTİ: HASTANIN YANLIŞ YUMURTASI ALINDI!

“RAPORDA GERİYE DÖNÜK OYNAMALAR VAR”

Hastaya “yürüyen para” gözüyle bakıldığını öne süren Şahin, kolonoskopi yapılacağı bildirilen hastanın bağırsağı yapışık olduğu için kolonoskopi yapılamayıp ameliyat olması gerektiğinin söylendiğini ileri sürdü.

Hastaneleri denetlemesi gereken ilgili kurumların raporları takip etmediğini savunan Şahin, "Hazırlanan raporlarda geriye dönük oynamalar var. Bunu da savcılık kanalıyla, bilişim suçları kanalıyla çözeceğiz. Konunun takipçisi olacağız." açıklamasını yaptı.

Hastane yönetimi ise hastanın her iki yumurtalığında da kist olduğunu, ameliyatın yanlış yapılmadığını savundu.