VETERİNER HEKİMLER 1 GÜNLÜĞÜNE İŞ BIRAKACAK

​​​​​​​Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Feyzi Ölmez, Sağlıkta Şiddet Yasası'nda Değişiklik isteğiyle 1 günlüğüne iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Son dönemlerde veteriner hekimlere yönelik şiddet vakaları artış gösteriyor. Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 Veteriner Hekim Odası'nın ortak açıklamasına göre; mobbing, taciz, darp ve ölüme kadar varan saldırılarla karşılaşılıyor. Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Feyzi Ölmez de basın açıklaması yaparak "Özellikle geçtiğimiz yıl Nisan ayında görev başında trajik bir şekilde öldürülen meslektaşımız Volkan Lale ve sonrasında İzmir ve Ankara'da saldırıya uğrayan hekimlerimiz, mesleğimizin ne kadar tehlike altında olduğunu gözler önüne seriyor." şeklinde endişesini dile getirdi.

Halk ve Hayvan Sağlığı İçin Veteriner Hekimler

Veteriner hekimlerin sadece hayvan sağlığına değil, dolaylı yoldan halk sağlığına da katkıda bulunduğunu vurgulayan Ölmez, "Bizler, toplum için sağlıklı gıdanın kontrolünden, hayvan refahının sağlanmasına kadar birçok alanda etkin rol oynamaktayız. Halk sağlığının koruyucusu olarak da görev yapıyoruz." dedi.

Tehdit Altında Bir Meslek

Yetiştiricilerden gelen tehditlerin sosyal medyada dahi yer bulduğunu hatırlatan Ölmez, "Bir yetiştiricinin 'bu köye veteriner hekimi sokmayacağım' şeklindeki tehdidi ciddiye alınmalıdır. Bu, mesleğimize yönelik bir tehdittir." diye konuştu.

Fedakarlıkla Geçen Pandemi ve Deprem Dönemi

Pandemi ve deprem döneminde veteriner hekimlerin fedakarlıkla görev yaptığına dikkat çeken Ölmez, "Pandemi ve depremde dahi görevlerimizi aksatmadan sürdürdük, ancak bu özverimize karşılık artan şiddet olaylarına maruz kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlıkta Şiddet Yasası'ndaki Adaletsizlik

Veteriner hekimlerin Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamı dışında tutulduğuna dikkat çeken Ölmez, "Bizler de yasalar önünde sağlık çalışanıyız. Bu yasadaki adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor." dedi.

21 Ağustos'ta İş Bırakma Eylemi

Yaşanan şiddeti protesto etmek amacıyla 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü 1 gün süreyle iş bırakacaklarına dair bilgi veren Ölmez, "Toplumun bilinçlenmesi ve yetkililerin gerekli önlemleri alması için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan bu eyleme destek bekliyoruz." şeklinde çağrıda bulundu.