SAĞLIKTA 27 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılında 27 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek.

"Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2024 Yılında Uygulanmak Üzere Tespit Edilmesi Hakkında" Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar ile eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılında uygulanmak üzere 27 bin sözleşmeli sağlık personeli tespit edildi. Sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimlerine yer verilen kararda, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 2024 yılında 23 bin 464 uzman tabip, 3 bin 498 tabip, 25 sağlık memuru, 9 ebe, 2 hemşire, 1 diyetisyen ve 1 sağlık teknikeri istihdam edileceği kaydedildi.