ARDIÇ AÇIKLADI: HASTALIK AĞIR GEÇİYOR

Son günlerde artan domuz gribi, kuş gribi ve Kovid-19 vakalarındaki artışı değerlendiren Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “Üst yolu enfeksiyonları birbirine girdi” diye konuştu.

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Denizli’de üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanmaya başladı. Son dönemlerde artan domuz gribi, kuş gribi ve Kovid-19 vakalarına ilişkin konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “Her yıl sonbahar ve kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanıyor. Şu anda da o dönemi yaşıyoruz. İnsanlar soğukların da etkisiyle daha çok kapalı ortamlarda kalıyorlar. Bu da grip vakalarında artışa neden oluyor” diye konuştu.

“ENFEKSİYONLAR BİRBİRİNE GİRDİ”

Bu yıl üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan virüslerin çeşitlilik gösterdiğini belirten Prof. Dr. Ardıç, “Şu anda grip, nezle ve Kovid-19 vakaları var. Üst solunum yolu enfeksiyonları birbirine girmiş durumda. Bu nedenle hastalık ağır geçiyor. Hastalar daha çok halsiz hissediyor. Kuru öksürük ise 1-1.5 ayı buluyor. Hastalarımıza bol su tüketmelerini öneriyoruz. Bunun yanında ilaç ve vitamin destekleri de veriyoruz. Tedavi sürecinde böyle bir yol izliyoruz. Geçen yıl bu zamanlarda da aynı durumu yaşamıştık. Bu yıl ise birden fazla üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.