95 YAŞINDA BIÇAK ALTINA YATTI

Buldan’da 95 yaşındaki Ümmühan Köroğlu her iki gözüne yapılan ameliyat sonrasında yeniden görmeye başladı.

Denizli’nin Buldan İlçesi’nde yaşayan 95 yaşındaki Ümmühan Köroğlu, görme kaybı nedeniyle Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. Göz Doktoru Tunahan Akyol tarafından Köroğlu’na yapılan ilk muayenede her iki gözde nigra katarakt, pex sendromu ile zonül zaafiyeti olduğu ortaya çıktı.  Köroğlu, Dr. Akyol tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

ARTIK GÖREBİLİYOR

Köroğlu’nun tamamen görme kaybı yaşadığını söyleyen Dr. Akyol, “Ümmühan Teyze, cerrahi ekibimizin yardımlarıyla çok başarılı bir katarak cerrahisi, fakoemülsifikasyon, göz içi mercek, intraokuler lens implantasyonu geçirdi. Birinci hafta yaptığımız kontrolünde artık rahatça görebildiğini, kendi işlerini kendinin yapabildiğini söyledi. Biz de çok sevindik” ifadelerini kullandı.

“KARANLIKTAN KURTULDUM”

Artık rahatça görebildiğini ifade eden Köroğlu; “Görmediğim için yürüyüşlerimde büyük sıkıntı çekiyordum. Sıradan işleri yapamıyordum. Artık televizyon izleyebiliyorum. Yemeklerimi kendim pişirip yiyebiliyorum. Görebilmek çok güzel, karanlıktan kurtuldum” diye konuştu.