DENİZLİ'YE YENİ DEVLET HASTANESİ

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda, 3 bin 799'u ana proje olmak üzere 12 bin 41 proje yer aldı. Yatırım programında Sağlık Bakanlığının gerçekleştirileceği yeni projeler kapsamında 400 yataklı Denizli Devlet Hastanesi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2024 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kuruluşlar, KİT'ler, özelleştirme kapsamındakiler, döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yatırım projelerinin yer aldığı kararda, mahalli idarelerin dış krediyle finanse edilen projelerine yer verildi.

Yatırım Programı'ndaki projelerin belirlenmesinde 12'nci Kalkınma Planı, 2024-2026 Orta Vadeli Program ve 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında öngörülen projelerle deprem riski nedeniyle başlanması zaruret arz eden projeler, toplumsal ve ekonomik etkisi güçlü olup ivedilikle ekonomiye kazandırılması gereken projelere öncelik verildiği kaydedildi. Yatırım programında yer alan 3 bin 799'u ana proje olmak üzere 12 bin 41 proje için yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edilirken, en yüksek pay ulaştırma ve haberleşme ile eğitim sektörünün oldu.

SAĞLIK YATIRIMLARINA 82,7 MİLYAR LİRA AYRILDI

Sağlık sektörünün yatırımlardan aldığı pay yüzde 9,4 oldu. Hizmet kalitesinde sağlanan ilerlemenin geliştirilmesi ve bölgesel farklılıkların azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığına yüzde 152 artışla 82,7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Sağlığa ayrılan bütçe ile bu yıl 16 bin 822 yatak ve 486 ünite hizmete alınacak. Yatırım programında 17 şehir hastanesinin yapımına devam edilecek ve 6 proje tamamlanarak hizmete alınacak. Bu şehir hastanelerinden biri Denizli Şehir Hastanesi olurken, Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama Hastanesi de bu yılki sağlık yatırımları içerisinde yer aldı.

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ

2024 Yılı Yatırım Programı'nın sağlık yatırımları içerisine 400 yataklı yeni Denizli Devlet Hastanesi yapım işi de yer aldı. Sağlık Bakanlığının yeni projeleri içerisinde bulunan 80 bin metrekare büyüklüğe sahip Denizli Devlet Hastanesinin proje tutarı 6 milyar 400 milyon lira olarak belirlenirken, yapımı için 2024'te ayrılan ödenek ise 50 milyon lira oldu. Yatırım programında hastanenin başlama ve bitiş yılı 2024-2026 olarak açıklandı.