DDH’DA TOMOGRAFİ CİHAZI YENİLENDİ

Denizli Devlet Hastanesi’nde eskiyen tomografi cihazı yenilendi. Bakanlık tarafından satın alınan yeni cihazın kurulumu ve testleri tamamlandı.

Denizli Devlet Hastanesi’nde hastalıkların teşhisinde kullanılan bilgisayarlı tomografi cihazı yenilendi. Üç cihazı bulunan hastanede son teknoloji yeni cihazın kurulum ve test işlemleri tamamlandı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, DDH’ya bir ziyaret gerçekleştirerek Başhekim Mehmet Erkaleli ve hastane yönetimi ile incelemelerde bulundu.

Denizli’deki kamu hastanelerinde 8 tomografi cihazı ile hizmet verildiğini belirten Öztürk, sadece Denizli Devlet Hastanesi’nin günlük 8 bin acil ve poliklinik hizmeti verdiğini kaydetti.

DDH’DA TOMOGRAFİ CİHAZI YENİLENDİ

Öztürk yaptığı açıklamada; “İlimizdeki kamu hastanelerinde gelişen teknoloji ile birlikte cihazlarımızı yenilemeye devam ediyoruz. Merkezde Denizli Devlet Hastanemizde 3, Servergazi Devlet Hastanemizde 1 ve Acıpayam, Tavas, Çivril ve Buldan İlçelerimizdeki devlet hastanelerimizde 1’er olmak üzere İlimizde 8 tomografi cihazımız var.

Günlük ortalama 8 bin acil ve poliklinik muayenesi verilen Denizli Devlet Hastanemizde de daha önce almış olduğumuz eskiyen cihazımızın yerine Merkezi alımdan Bakanlığımız tarafından alınan yeni tomografi cihazımız geldi ve kurulumu yapıldı. 128, 32 ve 16 kesitlik tomografi cihazları ile birlikte İlimizin parkuru yenilenmiş oldu. Yeni cihazlarımız hastaya daha az radyasyon verip, daha hızlı çekim sağlayarak daha kaliteli görüntüleme sağlıyorlar. Bu cihazlar Hastanelerimizde verilecek sağlık hizmeti kalitesini artırmakta, hastalıkların teşhisinin daha hızlı ve etkin yapılmasına katkı sağlamaktadırlar” ifadelerini kullandı.