BERNA LAÇİN’İN AMELİYATI 9 SAAT SÜRDÜ

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak acil ameliyata alınan ve Pamukkale programını iptal eden ünlü oyuncu Berna Laçin’in ameliyatı 9 saat sürdü. Laçin doktorunun, “Çok nadir gözüken bir vaka, bunu ders olarak da okutacağız” dediğini belirtti.

 

Geçtiğimiz günlerde hastaneden tekerlekli sandalyede otururken çekilen bir fotoğrafla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ünlü oyuncu Berna Laçin, Pamukkale’deki programının iptal edildiğini ve acil olarak ameliyat olacağını duyurmuştu. Ünlü oyuncu, yapılan ameliyatın ardından sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

“BUNU DERS OLARAK DA OKUTACAĞIZ”

Ünlü oyuncu Laçin; “Ameliyat sonrası Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu geldi. Hocamız durumu şöyle açıkladı: Ameliyat 9 saat sürdü ve çok zor bir ameliyattı. Sırtta, omurlar arasından çıkan disk omurilik zarını yırtmış ve içeri batmış. Aşırı kemikleşmiş, karşısında da benzer bir disk daha çıkmış. O yüzden ameliyat çok uzun sürdü. Onları temizleyip aldık. Üç omura toplam 6 tane vida yerleştirip plaka ile kapattık. Çok çok nadir gözüken bir vaka, bunu ders olarak da okutacağız. Omuriliğin kendini tamir etmesi için bir hafta-on gün hastanede yatağa bağlı kalacak. Hiç kalkmayacak. Kendini iyice tamir etsin ondan sonra oturtup yürütürüz. Ameliyat çok başarılı geçti, yürümen mucize zaten o halde bu kadar süre nasıl idare ettin o ayrı hikaye” dedi.

“LİTERATÜRE GEÇMİŞİM”

Ameliyatın birinci gününde video paylaşımı yapan Laçin; “Bu kadar büyük bir ameliyata rağmen ilk gecemi gayet rahat geçirdim. Hocaların ‘Bir korkulu ihtimal’ dedikleri şey, meğer oymuş. Bana korkulu ihtimal diye söylediler, ben de beni korkutacaklarını zannettim. Ameliyatım 9 saat sürdü. Diskler kayıp, omuriliği yırtıp içine girmiş. Yani omuriliğim yırtılmış. Bu en istenmeyen, en korkun şey. Literatüre geçmişim. Ülkemi dünya çapında temsil ediyorum. Tıp alanında ders okutulacakmış. Çünkü ben ayakta ve ‘Hiçbir şeyim yok’ diye ısrar ettim. Hocalar olamaz diye bana ısrar etti. Ben ‘İyiyim’ diyordum. Dediler ki; ‘Bu mümkün değil.’ O halde gelip de bu kadar korkunç olması, mucize gibi. Buna rağmen ilk geceyi çok rahat geçirdim. Maalesef 10 gün hiç kımıldamadan yatağa bağlı kalacağım. Sıvı gıda ile besleniyorum. Kendi kanım omuriliği yeniden onaracakmış. Onu bekliyoruz. Ondan sonra yeniden ayağa kalkıp yürüyebilmeyi umuyorum. Ameliyatın çok iyi geçtiği ve düzeleceğim söyleniyor” ifadelerini kullandı.