TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE ZİRVEYE OYNUYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında uluslararası kabul gören akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşu ile dünyada 7. sırada yer aldığı ve geçen yıl bu alanda 2,3 milyar dolarlık bir gelir elde ettiği bildirildi.

Bakanlığın desteğiyle sağlık turizmi alanındaki faaliyetlerin artırılması, firmaların uluslararası pazarlara açılması ve markalaşma yönünde önemli adımlar atıldığı belirtildi. "Heal in Türkiye" isimli internet portalının bu çabaların bir parçası olarak tanıtıldığı ve portalın, sektörde faaliyet gösteren 175 kurumu barındırdığı ifade edildi. Portalda yer almak için yapılan başvuruların gün geçtikçe arttığına dikkat çekilerek, Türkiye'nin sağlık turizminde tercih edilen bir destinasyon haline geldiği vurgulandı.

Ortadoğu başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan gibi ülkelerden gelen sağlık turistlerinin Türkiye'yi tercih ettiği belirtilerek, ülkenin bu alanda önemli bir merkez haline geldiği aktarıldı.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE ZİRVEYE OYNUYOR

2023’te Sağlık Turizminde Büyük Başarı

2022 yılında sağlık hizmetleri ihracatından elde edilen 1,9 milyar dolarlık gelirin, 2023'te 2,3 milyar dolara ulaşarak rekor bir artış gösterdiği açıklandı. Bu artışta, ülkeye gelen 1,4 milyon sağlık turistinin önemli bir rol oynadığı ifade edildi. Ayrıca, geçen yıl sektör temsilcileri tarafından organize edilen ticaret ve alım heyetlerine destek verildiği ve Berlin ile Londra'daki önemli fuarlara milli katılım sağlandığı belirtildi.

Bakanlığın, sağlık hizmetleri ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara verdiği desteklerin 2023 yılında %281 artışla 733 milyon lira seviyesine ulaştığı ifade edilerek, Türkiye'nin küresel sağlık turizmindeki payını ve katma değerini artırmak için çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı.