BAYRAMDA BESLENME ÖNERİLERİ

Diyetisyen Aybüke Kaymakçı bir ay süren Ramazan ayının ardından bayramda beslenme önerilerinde bulundu. Diyetisyen Kaymakçı vatandaşları tatlı tüketimi ve porsiyon konusunda uyardı. 

 

Bir ay süren Ramazan ayı bugün sona eriyor. Diyetisyen Aybüke Kaymakçı Ramazan Bayramı’nda vatandaşları beslenmeyle ilgili uyardı. 

Diyetisyen Kaymakçı bayramda beslenmeyle ilgili “Ramazan ayı boyunca dinlenmiş metabolizmayı ve sindirim sistemine bir anda yüksek porsiyonlarla yüklenmek ve yoğun karbonhidrat grubu ve yağlı yemekleri tüketmek; hazımsızlık ve şişkinlik gibi sindirim problemleriyle, kan şekeri problemlerine neden olabilir. O nedenle porsiyon kontrollü olunmalıdır” dedi.

İlk günlerde ağır yemekler tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Kaymakçı “Kişiye göre değişmekle birlikte günde 2-3 hafif ana öğün yapıp, ara öğünlerle gün içindeki enerji dengesi yapılabilir. Tatlı tüketiminde mümkün oldukça fazla şerbeti tatlı tüketmeyip; sütlü tatlı, dondurma veya meyvelerden yapılmış tatlılar tercih edilmelidir.” diye konuştu.

Bayramda sıvı tüketiminin önemli bir konu olduğunu belirten Diyetisyen Aybüke Kaymakçı “Sıvı alımları da oldukça önemli; su tüketimi kilo başına göre değişmekle birlikte, günde ortalama 2 litre su ve bitki çayları tüketerek açlık da kontrol altına alınabilir. Bayram ile yeniden tüketilmeye başlanılan alkol miktarında dikkatli olmak karaciğer sağlığı için önemlidir” dedi.

Kaymakçı ayrıca bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesinin daha sağlıklı olduğunu ve asansör yerine merdiven kullanılmasını tavsiye etti.