ONAYLI RANDEVU PAZARTESİ BAŞLIYOR

‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yapılan değişikliğe dair konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Onaylı Randevu Dönemi'nin pazartesi günü uygulanmaya başlayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu. Sağlık alanında yapılan değişikliklerle en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarını ifade eden Bakan Koca, ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) yapılan değişikliğe dair konuştu. Bakan Koca; “Sağlık yöneticileri ve yazılım mühendisleri olarak birlikte sağlık hizmeti almayı son derece kolaylaştıracak bir altyapı kurduk. MHRS, telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazanmış, modifiye olmuş durumda. Sistem şöyle işleyecek; ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme ‘Onaylı Randevu Sistemi’, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de ‘Onaylı Randevu Dönemi’ diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

ONAY İŞLEMİNDE İSTİSNALI HASTA GRUPLARI

Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubu olduğunu belirten Bakan Koca; “65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları ayrıcalıklı hasta gurubundalar.  Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak. Onaylı Randevu Sistemi sayesinde, öngörümüze göre birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız. Bu yeni sistemden, beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi içinse Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz” dedi.