SAĞLIK VADİSİ RESMİ GAZETE'DE

Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu önemli gelişmeyi "Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun" diyerek duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre, sağlık alanındaki eğitim, araştırma, geliştirme, biyoteknoloji ve bilişim kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Kararname, ilaç ve tıbbi teknolojiler alanında AR-GE, klinik araştırmalar ve üretim hazırlık aşamalarını içeren entegre bir sağlık sisteminin oluşturulmasını öngörüyor. Sağlık Vadisi bünyesinde, prototip üretim alanları, büyük veri araştırmaları merkezi ve mükemmeliyet merkezleri yer alacak. Girişimciler, araştırmacılar ve akademisyenler başta olmak üzere sektör temsilcilerine hizmet sunulacak.

TÜRKİYE SAĞLIK VADİSİ İÇİN ŞİRKET KURULACAK

Türkiye Sağlık Vadisi adıyla belirlenen alanın işletilmesi ve yönetilmesi amacıyla, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bir şirket kurulacak. Bu şirket, sağlık alanındaki eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini koordine ederek, biyoteknoloji ve bilişim kapasitesini artırmayı hedefleyecek. Sağlık Vadisi, Türkiye’nin sağlık bilimleri ve teknolojilerinde öncü bir merkez olmayı amaçlıyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN "HAYIRLI OLSUN" PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Vadisi'nin kuruluşuyla ilgili karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı. 'Sağlık, bilim ve teknolojileri alanında istikbalimiz için söyleyecek sözüm, yapacak işim var' diyen herkesi kuşatacak bir ekosistem kuruluyor. Yerelleşme hızlanacak, dışa bağımlılık azalacak. Hepsi, önce kendine yeten sonra ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLİ SAĞLIK EKOSİSTEMİ

Sağlık Vadisi'nin kurulmasıyla birlikte yerli ve milli sağlık ekosisteminin güçlenmesi, dışa bağımlılığın azalması ve Türkiye'nin sağlık bilimlerinde öncü bir ülke olması hedefleniyor. Sağlık Vadisi, ilaç ve tıbbi cihaz üretiminde yerli ve milli üretim kapasitesinin artırılması, sağlık teknolojilerinde inovasyonun teşvik edilmesi ve uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması için önemli bir rol oynayacak.