BURDUR’DAKİ OLAYDA BİR HASTA DENİZLİ’YE NAKLEDİLDİ

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz sonrası evde fenalaşanlar ve tedbir olarak hastaneye çağrılan 33 hasta, çevre il ve ilçelere götürülerek tedavi altına alındı. İki kişinin yaşamını yitirdiği olayı TBMM’ye taşıyan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, hastalardan birinin tedavi için Denizli’ye getirildiğini söyledi.

 

Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs Cumartesi günü diyaliz tedavisi gördükten sonra evlerine dönen hastalarda; baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikâyetler ortaya çıkmıştı. Evde fenalaşanlar ve tedbir olarak hastaneye çağrılan 33 hasta, çevre il ve ilçelerde tedavi altına alınmıştı. Bazı hastaların entübe edildiği olayda ambulansla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen ve tedavi altına alınan hastalardan Mustafa Demir hayatını kaybetti.

BURDUR’DAKİ OLAYDA BİR HASTA DENİZLİ’YE NAKLEDİLDİ

1 HASTA DENİZLİ’YE GETİRİLMİŞ

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, olayı TBMM’ye taşıdı. Milletvekili Akbulut; “Cumartesi günü diyaliz ünitesinde tedavi gören birçok hasta Burdur'da hastaneye başvuruyor. Birçoğu baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı şikâyetiyle gelince 33 hasta devlet hastanesine tekrar çağrılıyor. Zannedersem, yine adli ve idari bir soruşturma başladı ama sebebi henüz açıklanmadı. Cihazların bakımından kaynaklandığı söyleniyor ve bir zehirlenme söz konusu. Ne yazık ki ilimizde, burada sık sık dile getirmemize rağmen, başka tam teşekküllü bir hastane olmadığından dolayı bu 33 hastanın 23'ü Antalya’ya, 6’sı Afyon’a, 3’ü Isparta’ya, 1’i Denizli’ye gönderiliyor. Çok acil bir şekilde Burdur’a bir eğitim ve araştırma hastanesi veyahut da bir tıp fakültesi gerekiyor, ‘Artık bunu yerine getirin’ diyorum” diye konuştu.