MAYMUN ÇİÇEĞİ İÇİN KÜRESEL ACİL DURUM İLANI

Dünya Sağlık Örgütü’nün Afrika'da birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle  küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesinin ardından konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan ‘Maymun Virüsü’ için harekete geçti. Burundi, Kenya, Ruanda ve Uganda’da da virüsün yayılması sonucu DSÖ, iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti.

GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir toplantı yaptı.  Medya temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Bakan Memişoğlu; yöneltilen maymun çiçeği ve Kovid-19 ilişkin soruyu ise “Maymun çiçeği ve COVID-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil” dedi.

6 MİLYON KİŞİ KOVİD-19’DAN ÖLDÜ

Dünyada Kovid-19 pandemisinde iki senede 6 milyon kişinin öldüğünü belirten Bakan Memişoğlu, oysa senede 17 milyon kişinin inme, kalp krizi gibi dolaşım hastalıklarından öldüğünü söyledi. Bakan Memişoğlu, “Eğer kilonuz varsa, hareketsizseniz, yanlış besleniyorsanız, stresiniz varsa kendi bedeninize bakmıyorsanız ölüyorsunuz” dedi.